Cum arată astăzi Melania Trump. A fost acuzată de multe ori că imaginile cu ea nu sunt reale

O nouă fotografie a fost suficientă pentru a reaprinde speculațiile conform cărora Melania Trump, soția fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, ar fi înlocuită ocazional de o dublură.

Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale

Weekendul trecut, o imagine în care Melania Trump urca la bordul elicopterului Marine One, pe peluza sudică a Casei Albe, a stârnit controverse pe Twitter, iar hashtag-ul #FakeMelania a devenit rapid viral. În fotografia care a provocat discuțiile, Prima Doamnă purta ochelari de soare, dar utilizatorii rețelelor sociale au observat că zâmbetul ei, și în special dinții, păreau diferiți de cei din alte apariții publice.

Aceste teorii conspiraționiste nu sunt însă o noutate. De câțiva ani, un grup de internauți susține că Donald Trump ar folosi o sosie pentru a-și înlocui soția în diverse apariții publice, în special în momentele în care aceasta nu ar dori sau nu ar putea să-l însoțească.

Această teorie a câștigat teren în rândul adepților săi, care au adus ca „dovezi” mai multe fotografii din trecut, în care Melania Trump părea diferită – fie că era vorba despre înălțimea sa, trăsăturile faciale sau alte detalii fizice. Unele dintre aceste imagini au alimentat speculațiile că există nu doar o sosie, ci chiar mai multe persoane care ar lua locul Primei Doamne.

Unul dintre utilizatorii vocali ai rețelei Twitter, regizorul Zack Bornstein, a comentat cu ironie situația: „Singurul lucru care o să îmi lipsească la această administrație este schimbul de Melanii”. Postarea sa a devenit virală, fiind preluată de mulți alți utilizatori care au reluat ideea unei „Melanii false”.

Aceștia au postat și imagini din trecut în care presupun că ar fi apărut dublura Primei Doamne. Pe lângă diferențele vizibile în înălțime și zâmbet, alți internauți au semnalat că postura sau modul de a zâmbi al Melaniei Trump variază semnificativ de la o apariție la alta, ceea ce i-a determinat să continue să susțină teoria conspiraționistă.

Citește și: A murit mama Melaniei Trump. Amalija Knavs avea 78 de ani. Mesajul sfâșietor postat de soția lui Donald Trump

Donald Trump neagă acuzațiile apărute în spațiul public

Deși această teorie a fost negată ferm de Donald Trump, care a etichetat-o drept „fake news”, acest lucru nu a descurajat continuarea speculațiilor. Fostul președinte a subliniat că zvonurile despre sosii sunt „total absurde” și fără fundament, dar discuțiile au persistat, în special în mediul online, unde teoriile conspiraționiste găsesc deseori un teren fertil.

Cu toate acestea, Donald Trump nu este singurul politician acuzat de utilizarea unei dubluri. Hilary Clinton a fost și ea subiectul unor speculații similare în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, atunci când un grup de susținători ai teoriilor conspiraționiste au sugerat că ea ar fi folosit o înlocuitoare în aparițiile publice. De asemenea, în Rusia, au existat speculații că președintele Vladimir Putin ar fi apelat la o sosie din motive de securitate. Cu toate acestea, Putin a dezmințit aceste zvonuri, afirmând că, deși i s-a propus să folosească o dublură, a refuzat ideea.

Apariția din acest weekend a Melaniei Trump, deși aparent banală, a relansat aceste teorii, arătând cât de rapid se pot răspândi zvonurile și cât de dificil este să le stopezi odată ce au prins contur. La fel ca în alte cazuri celebre, percepția publicului este influențată nu doar de ceea ce se vede în imagini, ci și de contextul în care acestea sunt prezentate. Chiar și în era post-adevărului, unde dezinformarea circulă rapid, aceste teorii reușesc să capteze atenția și să mențină în prim-plan figuri publice controversate, precum familia Trump.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Meghan Markle și Kate Middleton, la un pas de împăcare!Vă mai amintiți de Dana Mladin, prezentatoarea de la Școala Vedetelor?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *