Foarte mulți oameni au văzut în postările lui George Buhnici hashtag-ul #casabuhnici. De ce este atât de cunoscută și cât a costat ca să fie construită? Vila a primit certificatul de „Casă pasivă premium, prima de acest fel din Estul Europei. Se află în top 10 case sustenabile din lume.
Casa soților Buhnici se află în localitatea Corbeanca, la o distanță de 20 de kilometri de București. Pentru a fi construită a fost nevoie de o echipă mare: patru arhitecți, șase designeri de interior și un inginer. Ulterior, casa lui George Buhnici a primit certificatul de „Casă pasivă premium, prima de acest fel din Estul Europei. Locuința lor este în top 10 case sustenabile din lume, George Buhnici investind 177 000 de euro în construcția și amenajarea sa. În această sumă nu este inclus și prețul terenului pe care a fost construită.
Casa soților Buhnici are 170 de metri pătrați utili și are un living, o bucătărie, două dormitoare, un birou, trei băi și un dressing.
“Este o casă construită de la buldozer la întrerupător în mai puțin de șapte luni. Are materiale și tehnologie de rachete spațiale în ea, este automatizată complet și înțesată de senzori. Are 14 aplicații care sub o interfață comună o fac integral controlabilă de pe telefon’”, a spus inginerul care a lucrat la construcția casei, Marius Șoflete.
George Buhnici a filmat un întreg vlog în care a prezentat întreaga casă, vorbind despre faptul că produce energie, încălzindu-se de la soare și din pământ.
„Proiectul #casabuhnici produce energie, se încălzește de la soare și din pământ, recuperează apa de ploaie şi e un cămin prietenos, în care se trăiește frumos”, spunea George Buhnici, acum ceva timp.
De asemenea, casa lui George Buhnici este complet automatizată și poate fi controlată de pe telefon: luminile, aparatele electrocasnice, ventilația sau instalațiile electrice. Cinci senzori meteo monitorizează temperatura, umiditatea și dioxidul de carbon.
“Casa e înțesată cu instalații high-tech: oglinzile de la baie se conectează cu muzica de la telefon. Rulourile se coboară şi se ridică în funcție de poziția soarelui, iar la intrare e un cititor de amprente. Mobila din bucătărie e dotată cu senzori, astfel încât, dacă o atingi, aceasta se iluminează’, mai spunea inginerul Marius Șoflete.