Cum arăta Ion Țiriac în tinerețe. Puțini știu că a cântat în acea perioadă, imaginile de colecție care au scăpat pe net cu miliardarul român

Afaceristul este greu de recunoscut

Scris de: Daoud Andra

31 May. 2024

În prezent este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România, dar a devenit cunoscut datorită carierei sale în tenis. Ion Țiriac, căci despre el este vorba, a fost un adevărat cuceritor în tinerețe și s-a iubit cu unele dintre cele mai frumoase femei, însă puțini își aduc aminte cum arăta în acea perioadă.

Imagini de colecție cu Ion Țiriac în tinerețe

Ion Țiriac a devenit cunoscut odată cu succesul pe care l-a obținut în tenis, dar în adolescență a jucat și hochei pe gheață. Din 1958 până în 1964 a fost membru al echipei de hochei a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă și la Campionatele Mondiale.

Adevăratul succes l-a cunoscut însă pe terenul de tenis, iar în 1970 a câștigat, alături de Ilie Năstase, titlul la dublu, la Rolland Garros. Și-a trecut în palmares numeroase trofee importante, printre care: Foro Italico, Open Philadelphia Indoor, Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open, Arymehr Cup.

Vezi și: Ce mari s-au făcut nepoții lui Ion Țiriac. Alexandru și Noah au luat ce e mai frumos de la Ileana Lazariuc, internauții sunt uluiți de eleganța lor

A jucat și trei finale ale Cupei Davis, în SUA, tot la dublu, avându-l ca partener pe Ilie Năstase. În acea perioadă, Țiriac avea părul lung și creț și mustață. Cu ceva timp înainte, arăta complet diferit. Într-o filmare realizată în 1963, la baza sportivă ”Tei”, miliardarul este greu de recunoscut. Cu părul scurt și fără mustață, nu seamănă deloc cu imaginea pe care a afișat-o zeci de ani la rând.

Năstase și Țiriac, pe terenul de tenis

A fost pasionat și de muzică

Miliardarul a avut, în tinerețe, o strânsă legătură cu lumea muzicală. Era nelipsit de la concertele și festivalurile de muzică jazz și folk. Mergea și în cluburi de karaoke și adesea urca pe scenă pentru a cânta, potrivit apropiaților.

”Țiriac a cântat alături de mulți chitariști, era mai mereu chemat pe scenă, ca invitat la întâlnirile muzicale de la vechiul Club A. Nu avea o voce extraordinară, dar fredona piesele într-un mod plăcut. Ion Țiriac era îndrăgostit de muzica românească și nu numai. Știa toate melodiile la modă în acea perioadă, începutul anilor ’70, când au apărut zeci de formații de muzică ușoară, folk, jazz și rock românești.

Vezi și: Ce diferență de vârstă este între Ion Țiriac și Laurette. După mulți ani de tăcere, bruneta a recunoscut relația cu miliardarul român

A cântat de multe ori cu prietenul său, marele actor Ion Caramitru, și el îndrăgostit de folk și poezie. Era într-o gașcă frumoasa, avea prieteni studenți la teatru și la arhitectură, dar și jazzmani. În perioada respectivă Club A era un spațiu la modă, elitist, unde-și făceau veacul valorile culturii orașului”, a povestit muzicianul și inginerul de sunet Mihai Manea, în urmă cu ceva timp, pentru money.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *