Cum arată pielea unei femei de 92 de ani, după ce a folosit ani buni protecție solară pe față. Imagine uluitoare

Cum a fost afectată pielea unei femei de 92 de ani după ce nu a folosit cremă cu protecție solară pe gât.
Cum arată pielea unei femei de 92 de ani, după ce a folosit ani buni protecție solară pe față. Imagine uluitoare

O femeie în vârstă de 92 de ani și-a aplicat protecție solară pe față, dar nu pe gât timp de mai bine de 40 de ani. O fotografie de detaliu arată consecințele uimitoare pentru pielea ei. Astfel, imaginea care dezvăluie efectele vizibile ale razelor UV a devenit virală și este ca un memento pentru utilizarea cremelor cu SPF peste tot pe corp, nu doar pe față.

Cum arată pielea unei femei de 92 de ani, după ce a folosit protecție solară pe față

Dr. Avi Bitterman, un medic dermatolog din New York a distribuit pe Twitter o fotografie cu o femeie de 92 de ani care a folosit creme cu protecție UV pe față, dar nu pe gât în ultimii 40 de ani. De când tweet-ul a fost postat, la începutul lunii septembrie, a strâns peste 236.000 de aprecieri și 42.000 de retweet-uri. În majoritatea comentariilor este reamintită importanța protecției solare.

În imaginea de prim-plan, există o diferență clară între locul în care femeia și-a aplicat SPF pe față și locurile în care nu și-a protejat gâtul. Pe gât se pot vedea semne de deteriorare a pielii, leziuni solare și mult mai puțină decolorare precum și riduri mai puține pe față, unde a aplicat protecție solară.

Cum arată pielea unei femei de 92 de ani
Twitter/dr.Avi Bitterman. Pe față a fost folosită protecție solară, pe gât nu

Fotografia a fost publicată inițial în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie în octombrie 2021. A făcut parte dintr-un raport despre cancerul de piele și îmbătrânire, ca exemplu al efectelor cauzate de expunerea la soare. Lumina UV, o formă invizibilă de radiație de la soare poate deteriora celulele pielii și poate provoca decolorări ireversibile și riduri.

Expunerea la razele UV, principala cauză a cancerului de piele

Expunerea la UV este considerată cea mai prevenibilă cauză a cancerului de piele, care este de departe cel mai frecvent tip de cancer, potrivit specialiștilor.

Persoanele cu pielea deschisă la culoare, ochii albaștri sau verzi, părul blond sau cei cu membri ai familiei care au avut cancer de piele au cel mai mare risc de a se îmbolnăvi. Dar oricine poate face cancer de piele în timpul vieții, mai ales dacă neglijează efectele negative ale soarelui.

Pentru a evita deteriorarea pielii din cauza soarelui, oricine, cu excepția bebelușilor mai mici de șase luni, ar trebui să folosească creme cu un factor de protecție solară 15 sau mai mare. Crema trebuie aplicată pe toate zonele corpului expuse înainte de a ieși afară. Cu cât este mai mare numărul SPF, cu atât este mai bună protecția împotriva razelor UV.

Radiațiile UV sunt prezente chiar și în timpul iernii și când este înnorat, doar în cantități mai mici. De aceea, ar trebui utilizate creme de față cu SPF pe tot parcursul anului și în anotimpurile reci.

Citește și ce înseamnă SPF 10, 15 sau 50. Cum alegi factorul de protecție potrivit pielii tale

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *