Regele Charles are mai multe proprietăți în România. Acesta deține case la Viscri, Brașov, și Valea Zălanului, Covasna. Află de mai jos care este povestea acestor case și cum a ajuns suveranul să-și cumpere proprietăți în țara noastră.
Charles al III-lea a ajuns pentru prima dată în România în anul 1998, fiind atunci Prinț de Wales. A inclus în turul său zona Sibiului și Biserica Fortificată săsească de la Moșna, de lângă Mediaș. Era îngrijorat de abandonarea bruscă a satelor și de ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu casele și bisericile medievale fortificate remarcabile pe care sașii le-au lăsat în urmă.
Prințul de Wales a fost atunci fascinat de tot ceea ce a găsit în zona Transilvaniei. Ulterior, a revenit în România aproape în fiecare an, vizitând toate regiunile istorice ale țării. Din dorința de a conserva istoria culturală a țării noastre Charles a decis să achiziționeze două proprietăți în sate transilvănene, amenințate de depopulare și ruină. Casa din Viscri a fost una dintre proprietățile pe care Regele Charles le-a ales, fiind achiziționată de Fundația sa Caritabilă în anul 2006. De anul trecut este deschisă doar pentru vizitare.
„Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România, ce o face atât de specială, atât de atractivă? Pentru mine, răspunsul este clar: voi, prietenii mei români – peisajul vostru natural și cultural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de a inova și de a schimba. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie – identitatea voastră și întregul vostru potențial. Toată energia pe care o puteți pune în mișcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a spus Regele Charles al III-lea.
Cealaltă proprietate se află în Valea Zălanului, în județul Covasna. Aceasta este compusă din trei căsuțe vechi, restaurate și care sunt folosite ca pensiuni.
Vezi și – Comoara pe care o deține regele Charles în România. Și-a făcut un imperiu
Proprietatea are șapte camere duble cu băi private în trei căsuțe de patrimoniu, fiecare dintre ele având terasă proprie. A patra clădire are un salon de luat masa cu un șemineu mare și o zonă de relaxare pe un palier deasupra bucătăriei. Sunt și bănci și mese în aer liber, șezlonguri și hamace, dar și un hambar pentru micul dejun și un cuptor mare pentru pâine.
Prețurile pe noapte variază între 129 și 352 de euro în funcție de tipul de masă: mic dejun, demipensiune și pensiune completă.