Cum arată vărul lui Cătălin Cherecheș. Seamănă sau nu? Primarul condamnat din Baia Mare a reușit să plece din țară cu actele rudei sale

Poliția de Frontieră a demarat o anchetă

Scris de: Daoud Andra

25 Nov. 2023

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fugit din țară chiar în ziua în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Edilul a trecut granița în Ungaria, prin Vama Petea, folosind actul de identitate al unui văr. Cum arată bărbatul și ce a transmis Poliția de Frontieră sâmbătă.

Cine este vărul lui Cătălin Cherecheș și cum arată

Primarul Cătălin Cherecheș se afla sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi țara, în așteptarea sentinței. Acesta era dat în consemn la frontieră, dar a reușit să iasă din țară, în ziua în care Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la 5 ani de închisoare. Edilul a folosit actul de identitate al unui văr, spun anchetatorii, și bănuiesc că acesta i-a fost complice.

Cherecheș este acum urmărit internațional și pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare. La scurt timp după ce edilul a părăsit țara prin Vama Petea din județul Satu Mare, în presă au apărut primele fotografii cu vărul său, a cărui identitate a folosit-o pentru a ieși din România. Daniel, vărul lui Cătălin Cherecheș, este stabilit în Germania, iar primarul a folosit buletinul lui pentru a trece frontiera.

Citește și: Ce studii are Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare. A fost condamnat la 5 ani de închisoare

”Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menționată, la controlul de frontieră s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi și un pasager pe scaunul din dreapta față.

Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a lui Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa, rudă a acestuia”, a spus sâmbătă Victor Ștefan Ivașcu, inspectorul general al Poliției de Frontieră.

Cum arată vărul lui Cătălin Cherecheș. Seamănă sau nu? Primarul condamnat din Baia Mare a reușit să plece din țară cu actele rudei sale
Cătălin Cherecheș (dreapta) și vărul său (stânga)

Este cercetat agentul care a controlat actele

Poliția de Frontieră a mai transmis că agentul care a controlat actele de identitate ale pasagerilor din mașină este cercetat acum, pentru a se stabili dacă a comis o abatere disciplinară. Ivașcu a precizat că agentul care a înregistrat ieșirea din țară a lui Cherecheș, cu acte false, are 21 de ani de experiență și nu a mai avut astfel de incidente până acum.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă soția lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare. Tabita Gliga provine dintr-o familie foarte bogată

Cătălin Cherecheș a fost condamnat pentru corupție. Primarul din Baia Mare era anchetat din 2016 pentru luare de mită în formă continuată. Tribunalul Cluj a dat sentința în cazul său, în luna februarie 2022, condamnându-l la 4 ani de închisoare. Cherecheș a făcut apel, iar în urma judecării apelului, pedeapsa a fost mărită la 5 ani. În noaptea dinaintea condamnării, primarul a apărul într-un live pe Facebook, în care și-a susținut nevinovăția.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *