Miercuri seară, 18 octombrie, Janni Alexandridis a fost desemnat câștigătorul sezonul 12 Chefi la cuțite. Tânărul de 23 de ani a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro, dar și cu titlul de cel mai bun bucătar al anului. Concurentul a făcut parte din echipa mov a lui Florin Dumitrescu!
Florin Dumitrescu nu-și mai încape în piele de fericire după ce concurentul său, Janni Alexandridis, a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 12. Cheful nu mai reușise o victorie din sezonul 5 al show-ului culinar de la Antena 1.
„Am câștigat cel mai mare show de bucătari din România. Asta înseamnă tot. Îmi pare rău, nu pot să-mi țin emoțiile. Îmi trebuie puțin timp să realizez ce s-a întâmplat! A fost cea mai bună experiență din viața mea”, au fost cuvintele lui Janni Alexandridis, cu lacrimi în ochi, după ce a aflat că este marele câștigător Chefi la Cuțite 2023, sezonul 12.
„O să rupă granițele! O să auziți de el multe! Am câștigat, în sfârșit! Nu-mi vine să cred”, a mai dezvăluit și chef Florin Dumitrescu, la Antena 1.
După ce a câștigat emisiunea, Janni Alexandridis a mers în Grecia, țara natală a tatălui său. În plus, tânărul s-a întâlnit și cu cel care i-a fost mentor la Chefi la Cuțite. Pe rețelele de socializare, Florin Dumitrescu a publicat o imagine cu Janni Alexandridis, în Grecia. În fotografia respectivă, cei doi apar zâmbitori, iar fanii le-au transmis numeroase mesaje.
Acesta are origini românești și grecești, dar a crescut în Germania. Pasionat încă de mic de gastronomie, și-a cultivat talentul moștenit de la mama și bunica sa. A petrecut mult timp în bucătărie, pentru că familia sa avea un restaurant.
„Eu sunt din Germania, din Nürnberg și sunt chef bucătar. În bucătărie am învățat să vorbesc românește pentru că avem muți alături de care lucrez din România. Aveam un restaurant de familie și lucrez acolo în bucătărie de când eram foarte mic. Apartamentul nostru a fost deasupra restaurantului și în fiecare zi când m-am dus la școală am văzut chefii în bucătărie cum pregăteau tot felul de mâncături.
Era un restaurant grecesc. Bucătăria este locul în care, de când sunt mic, mă simt foarte bine. I-am spus tatei că vreau să devin bucătar în restaurant. Dar el mi-a zis că dacă vreau să devin chef, trebuie să învăț bucătărie. Și în fie care zi, după scoală, mergeam în bucătărie, mă uitam ce fac, am stat o oră, două, i-am ajutat să facă, curat, să curăț ceapă, de toate”, a povestit el în cadrul emisiunii de la Antena 1.