Cum cureţi cartofii în mai puţin de 1 minut. Trucul genial pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Trucuri simple pentru prepararea cartofilor. Cum să îi cureți și să îi fierbi rapid
Cum cureţi cartofii în mai puţin de 1 minut. Trucul genial pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Există o mulțime de trucuri pentru cartofi care te ajută atunci când ai nevoie si pregătești repede pentru a-i găti. Pentru că această legumă completează aproape orice alt aliment, este foarte des consumată. Dar cum facem să îi curățăm mai repede?

Cum cureți cartofii în mai puțin de 1 minut

Atunci când vrei să cureți repede mai mulți cartofi trebuie să faci o mică tăietură în jurul fiecăruia, apoi să îi pui la fiert pentru un minut. Imediat cum îi vei scoate, o să vezi cum coaja se ia foarte repede, iar cartoful rămâne intact, gata pentru a fi tăiat.

Fierbe cartofii întregi ca să îi cureți mai ușor

Un truc foarte simplu pentru a curăța cartofii pentru piure este să îi fierbi întregi, dar înainte de a-i pune în apă să îi înțepi cu o furculiță pe toată suprafața loc. Așa vor fierbe mult mai repede și vei putea să îndepărtezi ușor coaja, scrie libertatea.ro.

Trucul restaurantelor pentru piure de cartofi

Te-ai întrebat vreodată cum fac bucătarii din restaurante piureul de cartofi foarte repede? Pentru a evita să facă o cantitate mai mare, folosesc următorul truc: taie cartofii în bucăți și îi pun într-o folie de staniol pe care o împachetează bine. Pun apoi totul la cuptorul cu microunde pentru cinci minute și imediat sunt gata. Mai rămâne doar să adauge celelalte alimente și piureul de cartofi este gata.

Cum să fierbi cartofii în 2-3 minute

Spală cartofii și pune-i într-un vas termorezistent. Toarnă apoi puțină apă, cât să acopere fundul recipientului. Acoperă-l cu un capac sau o folie și pune la cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute. O să obții aceiași cartofi fierți ca atunci când îi gătești pe aragaz, dar într-un timp mult mai scurt.

Un alt truc simplu pentru fierberea mai rapidă a cartofilor este ca atunci când îi pui în apă, aceasta să fie deja fierbinte. Economisești mult timp deoarece elimini timpul de încălzire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *