În zilele noastre nu există bucătărie fără hotă. Acest produs electrocasnic a devenit indispensabil în locuință, mai ales că are rolul de a evacua mirosul de mâncare și de a preveni formarea aburului. Din păcate, și aceasta se murdărește destul de rapid, așa că iată cum o poți curăța extrem de rapid, fără prea mari bătăi de cap!
Hota este aparatul electrocasnic pe care toate gospodinele și-l doresc. Are numeroase avantaje, însă odată ce ai instalat-o, trebuie să o și cureți pentru a o menține într-o condiție bună.
De obicei, pe filtrele hotei se depune grăsime, praf și ulei, un mediu tocmai bun pentru dezvoltarea unor bacterii periculoase pentru sănătate. În plus, o hotă necurățată miroase și urât în bucătărie.
De aceea, acest dispozitiv trebuie igienizat și curățat adecvat, la o anumită perioadă de timp.
Specialiștii recomandă ca hota să fie curățată o dată pe lună, însă acest lucru depinde și de cât de des gătiți. De cele mai multe ori, oamenii apelează la firme specializate pentru a curăța cum trebuie hota, însă dacă aveți acasă produsele potrivite, o puteți curăța extrem de ușor.
Hota are mai multe compenente, printre care: exteriorul (carcasa aparatului), interiorul (filtrul) și accesoriile (de exemplu, paletele ventilatorului).
Dacă aveți în casă detergent de vase sau orice produs de curățare degresant, un burete și câteva lavete textile, puteți curața hota din bucătărie foarte simplu.
De reținut, însă! Nu folosiți detergenți cu o textura abrazivă sau corozivă, precum si bureți metalici, pentru că acestea pot deteriora aparatul.
Exteriorul hotei se curăță ușor, așa că folosește o lavetă moale și o soluție formată din apă caldă și detergent lichid. La final, grăsimea va fi îndepărtată, iar hota va străluci pe exterior.
Dacă vorbim de filtre, procedura diferă. Componenta trebuie scoasă de la locul ei, potrivit instrucțiunilor. După care filtrul se lasă la înmuiat o oră cu un amestec format din apă fierbinte ș câteva picături de degresant.
Dacă nu aveți la dispoziție acest produs, puteți amesteca apă fierbinte și bicarbonat de sodiu, solutia fiind la fel de eficienta in eliminarea depunerilor de grasime. Folosește un burete pentru a șterge petele rămase și apoi clătește filtrul cu apă caldă.
Filtrul hotei poate fi băgat și la mașina de spălat, dacă nu există restricții. De asemenea, puteți curăța la mașină și paletele ventilatorului
La final, înainte de a le asambla la loc, toate componentele trebuie uscate și șterse de surplusul de apă cu o lavetă moale.