Cum cureți rapid vinetele de coajă. Sezonul vinetelor coapte este aproape, iar vinetele se numără printre cele mai delicioase și sănătoase legume.
Pielea vinetelor este comestibilă și bogată în antioxidanți, dar dacă vrei să le pregătești pentru supă sau vrei să încerci alte rețete care necesită vinetele decojite, iată ce trebuie să știi. Decojirea vinetelor este ușoară. Trebuie doar să urmezi pas cu pas instrucțiunile de mai jos și acest procedeu va fi mult mai ușor de acum. Trucul care îți va ușura munca.
Pentru a curăța vinetele, mai întâi acestea trebuie spălate și uscate. Apoi, poți să folosești un curățător de legume. Trece decojitorul de-a lungul coajei vinetelor, având grijă să nu îndepărtezi prea mult din pulpă. De asemenea, poți folosi un cuțit mai subțire pentru a curăța vinetele și pielea. În timp ce coaja vinetei este comestibilă, îndepărtarea pielii va reduce din amărăciunea acestora.
După ce cureți vintele, ia în considerare să stropești legumele cu suc de lămâie și sare pentru a le păstra culoarea și pentru a elimina umezeala.
Vinetele tăiate devin maro după ce sunt expuse la aer mai multe ore. Pentru a preveni acest lucru, stropește-le cu puțin suc de lămâie. Lasă-le într-un vas cu apă și apoi pune vinetele tăiate în apă în timp ce pregătești restul ingredientelor. Foarte important de știut, este bine să cureți pulpa vinetei doar în aceeași zi în care o vei folosi.
Este recomandat să pui sare pe vinete pentru a scoate o parte din apă și pentru a elimina o parte din gustul amar al acestora. Acest gust amar se întâlnește în special la vinetele mai vechi și la vinetele mai mari. Așează vinetele tăiate pe prosoape de hârtie și presară sare pe ambele părți. Peste vinete se așează un alt prosop de hartie si se pune o farfurie peste feliile de vinete. Lasă-le să stea cel puțin douăzeci de minute, apoi clătește vinetele sub un jet de apă rece într-o strecurătoare și pune-le la uscat.
Poți găti vinetele într-o varietate de moduri pentru a le pregăti în feluri principale și garnituri. O opțiune populară este parmezanul de vinete, un fel de mâncare italienească în care prăjești vinetele, apoi le coci cu sos de roșii la cuptor. De asemenea, poți face vinete prăjite, vinete la cuptor sau vinete la grătar. Poți folosi vinetele decojite pentru a face supe și tocane sau poți folosi vinetele la o friptură delicioasă.
Citește și 9 fructe și legume pe care să nu le bagi la congelator. Își strică textura și aroma