Ești o persoană care petrece mult timp în bucătărie? Atunci știi cât de importantă este hota. Ea atrage grăsimea de gătit, umiditatea și căldura, astfel că nicio gospodină nu îşi vede viaţa fără ea. Însă, la fel ca orice aparat, și ea trebuie curățată. Nu doar la exterior, ci și în interior. Iată cum cureți ușor și rapid filtrele de la hotă.
Cărei gospodine nu-i place să aibă o bucătărie curată și niște aparate imaculate? Acest lucru poate fi, însă, cu adevărat o provocare, mai ales dacă pregătești des fel de fel de bunătăți.
Unul dintre cele mai importante aparate din spațiul de gătit este, fără îndoială, hota. Ea te scapă de mirosurile puternice, dar dacă nu o cureţi corespunzător, în timp, aceasta nu îşi va mai face treaba așa cum trebuie, adică nu va mai aspira toți vaporii și aromele care sunt emise în timpul gătitului.
De aici importanța de a ști cum să o cureți corespunzător pentru a îndepărta grăsimea și a te asigura că acesta funcționează cât mai bine. Însă, nu doar partea exterioară trebuie curățată, ci și partea mai puțin vizibilă, care este și cea mai murdară.
Acestea fiind spuse, hai să aflăm cum cureți ușor și rapid filtrele de la hotă. Ei bine, acestea se pun într-o tavă încăpătoare din metal, iar deasupra lor se presară bicarbonat de sodiu.
Ulterior, se toarnă apă fierbine, suficientă cât să acopere filtrele. Bicarbonatul va elimina grăsimea în doar 10 minute. Mai departe, adaugă oțet și puțin detergent de vase și freacă-le bine cu un burete sau cu o perie moale.
Dacă trucul de mai sus nu a dat rezultatele dorite, mai poți încerca o metodă. Pune filtrele într-o oală, adaugă apă și un pliculeț de praf de copt. Acum, pune oala pe foc și așteaptă până ce apa va da în clocot, apoi stinge focul și lasă să acționeze soluția.
Ulterior, scoate filtrele din apă, ia o perie fină și freacă plasele de metal, după care clătește-le cu apă caldă din abundență. Acum, vei observa că toată grăsimea a dispărut, iar filtrele arată ca noi.