Brânza este unul dintre alimentele de bază pe care le avem în bucătărie. Este foarte gustoasă și hrănitoare deoarece din ea obținem calciul de care organismul nostru are nevoie pentru a ne menține oasele puternice si sănătoase. Brânza este de asemenea, un ingredient delicios pe care-l adăugăm la o varietate de mâncăruri. Cu toate acestea, atunci când are sare în exces, gustul său este neplăcut și dăunător sănătății. Așa că vă vom învăța cum să eliminăm excesul de sare din brânză. Mulți dintre noi avem câte o bucată de brânză veche ”uitată” prin frigider.
Observăm că această brânză devine tare, abia se poate tăia și foarte sărată. Dar această brânză este încă foarte bună de consumat, nu o arunca.Hai să vezi în rândurile de mai jos ce trucuri poți folosi pentru a desăra brânza veche, maturată.
În ceea ce privește modul de îndepărtare a excesului de sare din brânză, aceasta este cea mai populară și cea mai bună opțiune. Eficacitatea sa constă în faptul că, atunci când brânza este scufundată în apă, se dizolvă o parte din sare. Dacă bucata de brânză este mare, înainte de a o scufunda în apă, se taie cuburi. În ceea ce privește acest proces despre cum să elimini excesul de sare din brânză, ceea ce ar trebui să faci este să pui cuburile de brânză într-un recipient adânc umplut cu apă. Dacă brânza este prea sărată, poți lăsa cuburile de brânză, în apă, peste noapte. Daca excesul de sare este intermediar, pune-l în apă câteva ore. Nu-ți face griji că brânza devine ușor moale, odată scoasă din apă, brânza se va compacta după câteva minute.
Înainte de a aplica această tehnică, trebuie să reții că multora nu le place brânza procesată astfel, deoarece căldura tinde să topească brânza . Cu toate acestea, este o alternativă pentru acele persoane care doresc să elimine excesul de sare și le place textura moale a brânzei opărite.
Pentru a continua cu această metodă despre cum să elimini excesul de sare din brânză, trebuie doar să fierbi o cantitate de apă în funcție de dimensiunea bucății de brânză. Când apa este gata, introduce brânza timp de 10 minute. Apoi, brânza se scurge de excesul de apă și este numai bună de a fi consumată.
Într-un vas se toarnă apă rece, în care se scufundă cuburile de brânză. Brânza se acoperă cu felii de pâine veche. Astfel, feliile de pâine vor absorbi sarea eliminată de brânză.
Brânza veche, dată pe răzătoare, o poți folosi, ca atare, la o mulțime de rețete, printre care ouă ochiuri, paste, legume gratinate, plăcinte, etc.