Cum desărezi brânza fără să i se schimbe deloc gustul. Amestecul în care trebuie să o ții câteva ore

Trucuri și sfaturi utile

Scris de: Oana Matei

25 Mar. 2023

Cum desărezi brânza fără să i se schimbe deloc gustul. Amestecul în care trebuie să o ții câteva ore

Brânza este unul dintre alimentele de bază pe care le avem în bucătărie. Este foarte gustoasă și hrănitoare deoarece din ea obținem calciul de care organismul nostru are nevoie pentru a ne menține oasele puternice si sănătoase. Brânza este de asemenea, un ingredient  delicios pe care-l adăugăm la o  varietate de mâncăruri. Cu toate acestea, atunci când are sare în exces, gustul său este neplăcut și dăunător sănătății. Așa că vă vom învăța cum să eliminăm excesul de sare din brânză. Mulți dintre noi avem câte o bucată de brânză veche ”uitată” prin frigider.

Cum să desărezi brânza maturată. Trucuri de la stână

Observăm că această brânză devine tare, abia se poate tăia și foarte sărată. Dar această brânză este încă foarte bună de consumat, nu o arunca.Hai să vezi în rândurile de mai jos ce trucuri poți folosi pentru a desăra brânza veche, maturată.

1.Cât timp să o lași în apă

În ceea ce privește modul de îndepărtare a excesului de sare din brânză, aceasta este cea mai populară și cea mai bună opțiune. Eficacitatea sa constă în faptul că, atunci când brânza este scufundată în apă, se dizolvă o parte din sare. Dacă bucata de brânză este mare, înainte de a o scufunda în apă, se taie cuburi. În ceea ce privește acest proces despre cum să elimini excesul de sare din brânză, ceea ce ar trebui să faci este să pui cuburile de brânză într-un recipient adânc umplut cu apă. Dacă brânza este prea sărată, poți lăsa cuburile de brânză, în apă, peste noapte. Daca excesul de sare este intermediar, pune-l în apă câteva ore. Nu-ți face griji că brânza devine ușor moale, odată scoasă din apă, brânza se va compacta după câteva minute.

2. Cum desărezi brânza. Prin opărire

Înainte de a aplica această tehnică, trebuie să reții că multora nu le place brânza procesată astfel, deoarece căldura tinde să topească brânza . Cu toate acestea, este o alternativă pentru acele persoane care doresc să elimine excesul de sare și le place textura moale a brânzei opărite.
Pentru a continua cu această metodă despre cum să elimini excesul de sare din brânză, trebuie doar să fierbi o cantitate de apă în funcție de dimensiunea bucății de brânză. Când apa este gata, introduce brânza timp de 10 minute. Apoi, brânza se scurge de excesul de apă și este numai bună de a fi consumată.

3. Desărare cu pâine uscată și apă

Într-un vas se toarnă apă rece, în care se scufundă cuburile de brânză. Brânza se acoperă cu felii de pâine veche. Astfel, feliile de pâine vor absorbi sarea eliminată de brânză.

Ce mai poți face cu brânza maturată?

Brânza veche, dată pe răzătoare,  o poți folosi, ca atare, la o mulțime de rețete, printre care ouă ochiuri, paste, legume gratinate, plăcinte, etc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *