Cum este vremea în Bulgaria, săptămâna aceasta. Temperaturi Varna, Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach

La ce vreme să se aștepte românii care merg în vacanță zilele următoare

Scris de: Daoud Andra

08 Jul. 2023

Cum este vremea în Bulgaria, săptămâna aceasta. Temperaturi Varna, Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach

Stațiunile de pe litoralul bulgăresc atrag, anual, mii de turiști români. Datorită condițiilor de cazare și prețurilor competitive, an de an, mulți conaționali aleg să își petreacă vacanța în stațiuni precum Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, Obzor, Balchik sau Nessebar. Dacă plănuiești o vacanță în Bulgaria în perioada următoare, iată cum este vremea în regiunea Varna, în zilele care urmează!

Prognoza pentru următoarele zile: cum este vremea în Bulgaria

Stațiunile de la Marea Neagră din Bulgaria se numără printre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Datorită faptului că este aproape și oferă condiții de cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele, litoralul bulgăresc este una dintre opțiunile de top atunci când vine vorba despre vacanțele românilor.

Citește și: Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023. Cu cât au crescut prețurile anul acesta

Unde mai pui că multe dintre stațiunile bulgărești sunt apropiate și, în doar câteva ore, în funcție de punctul de pornire, poți ajunge la plajă. O parte dintre stațiunile din Bulgaria spre care se îndreaptă cei mai mulți români se află în zona Varna. Dacă ai o vacanță planificată în această regiune în zilele care urmează, veștile din punct de vedere meteorologic sunt cât se poate de bune!

Temperaturile diurne pentru săptămâna următoare vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade Celsius. Duminică, 9 iulie, și luni, 10 iulie, vor fi șanse minore de precipitații, însă începând de marți, va fi în cea mai mare parte senin. Minimele vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade și se vor înregistra pe timpul nopții.

Vacanța în Bulgaria
Litoralul bulgăresc este în topul preferințelor românilor

Ce temperatură va avea apa mării

Apa se încălzește din ce în ce mai tare, fiind cu 2 grade mai caldă decât la începutul acestei luni. Potrivit prognozei meteo, în regiunea Varna, apa mării va avea 25 de grade Celsius în această perioadă. Potrivit specialiștilor, este temperatura ideală pentru înot, dar și din punct de vedere al diferenței față de temperatura ambientală. Această diferență este de doar 5 grade Celsius. Atunci când afară este mult mai cald și diferența față de temperatura apei este mai mare, disconfortul termic este mai ridicat pentru turiști.

Citește și: Cea mai scurtă rută spre Bulgaria. Acesta este drumul pe care îl preferă toți șoferii. Ajungi mai repede în vacanță

În ceea ce privește traseele cele mai scurte către Varna, acestea depind de localitatea din România din care pornești. Din București, de exemplu, cel mai scurt traseu este cel prin Giurgiu-Russe. După ce ai intrat în Bulgaria, urmezi traseul către Varna, iar de aici către stațiunea în care ai cazare. Din București până la Varna sunt aproximativ 280 de kilometri.

Un alt traseu pe care îl poți urma dacă pornești din sudul țării este cel prin Călărași-Silistra. Dacă punctul de plecare este o localitate din partea de est a țării, poți urma traseul prin Vama Veche. În schimb, dacă pornești din sud-vest, este ideal să urmezi traseul Bechet-Oreahovo.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *