Cum faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Ciorba rădăuțeană, cu toată simplitatea sa, este un adevărat simbol al bucătăriei românești. Este o mâncare reconfortantă, cu un gust delicat și o textură cremoasă, care a reușit să cucerească inimile românilor de-a lungul generațiilor. Această ciorbă este celebră pentru gustul său ușor acrișor și aroma de usturoi, fiind iubită de cei care doresc să savureze o ciorbă delicioasă.
Cum se prepară delicioasa ciorbă rădăuțeană
INGREDIENTE
- 500 grame aripi, pulpe, spinări
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1/2 țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ardei roșu
- sare
- 3 gălbenușuri
- 250 grame smântână
- 6-7 căței de usturoi
- 2 linguri de oțet
- apă
- 1 legătură pătrunjel
Pentru servit
Cum se prepară:
- Pentru început este important de menționat că în orice ciorbă cu carne este nevoie de oase. Oasele sunt cele care dau gustul și textura ciorbei.
- Carnea de pui se pune la fiert în apă rece și, din momentul în care începe să fiarbă, se spumează la nevoie.
- După ce a fiert, carnea se scoate și se dezosează. Fâșiile de carne se pun înapoi în oală.
- Între timp, se curăță și se taie legumele în bucăți mari: ceapa, ardeiul, țelina, păstârnacul, morcovii și ceapa, apoi se adaugă în oală. După fierbere, legumele se îndepărtează din ciorba rădăuțeană.
- Totul se lasă la fiert până când legumele se înmoaie, aproximativ 50 de minute. Apoi, carnea și legumele se scot, iar zeama se strecoară. Legumele rămase se pot folosi pentru orice alt preparat culinar.
- Zeama strecurată se pune înapoi în oală și se completează cu apă.
- Se pregătește liasson-ul: smântâna se amestecă cu gălbenușurile într-un bol, iar peste ele se toarnă cu polonicul zeama de la ciorbă fierbinte puțin câte puțin, amestecând continuu cu un tel. Nu se pune amestecul de smântână cu gălbenușuri direct în ciorbă pentru că se va tăia.
Vezi și Câtă sare se pune, de fapt, în ciorbă. Greșeala care îi poate strica gustul, e important să știi asta
În perioada postului, găsirea unor rețete gustoase, hrănitoare și rapide poate deveni o adevărată provocare. Totuși, bucătăria plant-based oferă o varietate de preparate savuroase, iar…
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
- Carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri și se adaugă în oală.
- Se pun cățeii de usturoi zdrobiți, frecați cu sare și oțet, sarea și pătrunjelul tăiat mărunt.
- Se mai lasă totul la fiert încă un clocot și e gata. O porție de ciorbă rădăuțeană se servește caldă, cu smântână, pătrunjel și cu un ardei iute.
Vezi și Ciorbă de burtă de vită. Rețeta simplă pentru începători
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!