O prăjitură reușită se bazează în primul rând pe aspectul vizual, mai apoi pe gust. De aceea, glazurarea cu ciocolată este un mod elegant de a decora torturile, prăjiturile, brioșele și chiar și gogoșile. Cel mai adesea se folosește glazura de ciocolată neagră dar și glazura de ciocolată albă sau marțipan sunt folosite, mai ales pentru deserturi festive. Dar cum se face glazura de ciocolată? Cu puține ingrediente, pare un lucru simplu de făcut, dar gospodinele știu câte probleme pot apare la prepararea glazurii de ciocolată.
Pentru a aplica un strat impecabil de glazură de ciocolată este foarte important să știi care este temperatura optimă pentru acest procedeu. Întotdeauna glazura de ciocolată se întinde perfect la temperatura de 35°C. În al doilea rând, la fel de importantă este temperatura prăjiturii sau a tortului. Acestea trebuie răcite la temperatura camerei și nu în frigider sau congelator.
Glazura fluidă se mai poate datora faptului că untul a fost prea moale sau ai adăugat prea mult lapte, dacă este glazură cu cremă de unt sau ar mai putea fi mixarea în exces dacă este glazură cu cremă de brânză.
De asemenea, temperatura crescută din bucătărie poate face ca glazura să curgă, așa că fii atentă la temperatură. Crema de brânză trebuie să fie întotdeauna cu conținut ridicat de grăsime și trebuie folosită rece de la frigider. Folosește întotdeauna ingrediente cu conținut mare de grăsime, cum ar fi untul, laptele și cremă de brânză, deoarece versiunile cu conținut scăzut de grăsimi au un conținut mult mai mare de apă, ceea ce poate face ca glazura să curgă mai mult.
Crearea bulelor de aer se evită prin mixarea ingredientelor la viteză mică, într-un recipient înalt și îngust.
Doar cantitatea exactă de pudră de cacao sau de ciocolată în combinație cu celelalte ingrediente din rețeta ta creează textura perfectă.
Dacă vrei să obții glazura perfectă de ciocolată, cu o culoare irezistibilă, un luciu ca de oglindă și cu un gust excelent, echilibrul este cheia unei rețete de succes. De aceea, este important să folosești ingredientele potrivite, în proporțiile potrivite. În acest sens, măsoară și cântărește toate ingredientele, așa cum sunt indicate în rețeta ta. Acesta este singurul mod garantat de a obține acel luciu delicios și atrăgător, de glazură de ciocolată.
Iată mai jos, câteva rețete ușoare de glazură cu ciocolată:
Ingrediente
Mod de preparare
Glazură de ciocolată cu frișcă
Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente
Mod de preparare