Cum faci cea mai bună marinadă pentru grătar. Marinadele sunt amestecuri dintr-un element lichid (ulei, apă, vin sau bere) cu ingrediente care oferă arome deosebite oricărui tip de carne. Una dintre cele mai bune tehnici de a îmbunătăți textura, de a adăuga arome noi și de a îmbunătăți aromele unei fripturi este marinarea acesteia. Acest proces poate fi adaptat pentru toate tipurile de carne sau pește. Totuși, timpul și combinația de ingrediente depind de fiecare tip de carne.
Cum faci cea mai bună marinadă pentru grătar
Înainte de a începe să marinați carnea, este important să țineți cont de ce tip de proteină veți pregăti, deoarece nu toate funcționează la fel cu orice marinată și nici nu au nevoie de același timp de preparare. Dacă doriți să obțineți rezultate spectaculoase, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:
Când marinăm carnea este indicat să amestecăm trei tipuri de componente:
- Ingrediente acide: lămâie, oțet, sos Worcestershire, vin sau bere.
- Ingrediente care înmoaie carnea: ulei de măsline sau unt
- Ingrediente care vor împiedica carnea să se usuce: piper negru, căței de usturoi, oregano sau ierburi fine.
Cel mai bun mod de a marina carnea este să o etanșezi într-o pungă, astfel încât bucata ta de carne să fie în contact cu întregul amestec. Puteți folosi, de asemenea, un recipient din oțel inoxidabil, plastic sau sticlă. Nu folosiți aluminiu, deoarece acidul din amestec poate schimba culoarea și aroma.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Timpul de marinare
Marinarea cărnii necesită puțină pregătire în avans. Pentru o aromă delicioasă, se recomandă ca timpul minim de marinare să fie între 2 și 3 ore. Pentru carnea fibroasă sau cu o tăietură mai groasă, o poți lăsa la marinat peste noapte. Acum că am stabilit baza, să trecem la rețetă pentru cea mai bună marinată pentru carnea la grătar:
Ingrediente
- 4 linguri ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- 4 căței de usturoi mărunțiți
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 1 linguriță paprika dulce
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță miere (opțional)
Preparare:
- Într-un castron, combinați uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul mărunțit și toate condimentele și ierburile aromatice. Dacă doriți o marinată mai dulce, adăugați și mierea.
- Amestecați bine toate ingredientele, asigurându-vă că se combină în mod uniform.
- Puneți carnea într-un recipient sau într-o pungă de plastic și turnați marinada peste ea. Asigurați-vă că acoperă complet carnea.
Vezi și Cu ce să ungi ardeii grași înainte de a-i umple cu carne. Așa ies gustoși și nu se vor înmuia la fiert
- Acoperiți carnea și lăsați-o să se marineze în frigider timp de cel puțin 30 de minute, dar ideal ar fi să o lăsați câteva ore sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să pătrundă în profunzime în carne.
- Scoateți carnea și aveți grijă să ștergeți excesul de marinadă înainte de a o pune pe grătar. Acest lucru va ajuta la evitarea producției de flăcări mari și la arderea cărnii.
- Puneți carnea pe grătarul bine încins. Poftă bună!
Vezi și Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!