Cum faci cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Trucul secret care schimbă tot gustul, vor avea o savoare deosebită

Trucul secret care vor transforma gustul ardeilor umpluți
Cum faci cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Trucul secret care schimbă tot gustul, vor avea o savoare deosebită

Ardeii umpluți sunt un preparat adorat de multe persoane. Cu carne tocată, sos de roșii și, opțional, smântână sau iaurt, aceștia au câștigat inimile multor oameni. Iată cum poți face și tu cei mai buni ardei umpluți la cuptor. Cu siguranță tu și toți cei care îi vor gusta vor fi impresionați de gust!

Cel mai banal truc pentru cei mai buni ardei umpluți la cuptor

Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare potrivit atât vara, cât și toamna, însă fiecare îl poate găti atunci când dorește. Oricând ardeii pot și înlocuiți cu dovlecie, roșii, cepe scobite, vinete sau gulii umplute cu carne tocată și băgate la copt în cuptor. Unul dintre secretele care dau ardeilor umpluți un gust inedit este rumenirea ușoară a ardeilor umpluți înainte de a fi puși la fiert sau la copt. În acest fel, ardeii vor căpăta aroma de ardei copți care place multora, și asta pentru că tot atât de multe persoane mănâncă doar cârnea și sosul, iar ardeii sunt abandonați în farfurie.

Gustul este, însă, datorat în mare parte și cărnii pe care îi folosim. Fie ea de porc sau vită ori amestec, este foarte important cum este pregătită aceasta. Carnea tocată pentru ardei umpluți trebuie să fie mai grasă, pentru ca umplutura să fie și aerată și suculentă. Aceeași regulă se aplică și la sarmale, dar și la micii de casă. În carne se pune ceapă, orez, sare și piper după gust, cimbru, mărar și pătrunjel proaspăt. Puteți adăuga și boia pentru un plus de culoare. Este recomandat ca orezul folosit să fie cu bob rotund, căci se fierbe mai repede. La 500 de grame de carne se pun 50 de grame de orez.

Orezul se călește un minut sau două cu ceapa tocată mărunt până devine sticlos. Orezul nu trebuie fiert în prealabil, pentru că va absorbi apa de la carne și din cea în care fierb ardeii în timpul gătirii. Se adaugă peste cele două suc de roșii mai gros. Într-un recipient se pune carnea deja pregătită peste care se adaugă ceapa cu orezul și sosul de roșii. Opțional, se pot pune și cozi de ceapă verde. Se frământă totul bine cu mâinile până toate ingredientele au fost încorporate. La acest gen de compoziție nu este nevoie adăugarea vreunui ou.

Cum se coc ardeii umpluți rumeniți în tigaie

Fie că sunt proaspeți sau prefierți, ardeii vor fi umpluți cu carnea pregătită și puși într-o tigaie în care a fost pus ulei la încins. Se rumenesc pe toate părțile până prind o culoare aurie spre maro deschis. Se aprinde cuptorul și se lasă la încălzit la 180 de grade Celsius și se va pregăti o tavă în care se vor pune 500 ml de suc de roșii gros și 250 ml de apă rece, puțină sare apoi se amestecă totul bine.

În acest amestec se pun ardeii umpluți, iar sosul ar trebui să treacă de jumătatea lor, mai ales că acesta mai scade la copt. Puteți adăuga și foi de dafin pentru aromă. De preferat ar fi ca tava sau recipientul ales pentru ardei să aibă și un capac. Se bagă la uptor, iar după 45 de minute se îndepărtează capacul, moment în care ardeii vor fi întorși și pe cealaltă parte timp de 30 – 35 de minute. Dacă sosul scade prea mult, mai puteți adăuga apă.

După ce sunt gata, pot fi serviți ca atare sau cu smântână ori iaurt și pâine. Poftă bună!

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *