Cum faci cei mai buni cârnați la garniță. Secretul ca să iasă cu adevărat tradiționali

Vezi rețeta pas cu pas în materialul ce urmează!
Cum faci cei mai buni cârnați la garniță. Secretul ca să iasă cu adevărat tradiționali

În preajma sărbătorilor de iarnă, toate gospodinele din țară prepară fel și fel de bucate, iar printre acestea se află și gustoșii cârnați la garniță. Dacă și tu vrei să-i pui pe masă în acest an, însă nu crezi că o să te descurci la prepararea lor, ai nimerit exact unde trebuie. Noi îți vom explica în rândurile de mai jos cum faci cei mai buni cârnați la garniță!

Rețeta tradițională de cârnați la garniță

E adevărat că pentru unele gospodine prepararea cârnaților este floare la ureche, însă, pentru cele începătoare, poate fi o adevărată provocare. Află mai departe cum se fac cârnații la garniță.

Doar așa te vei bucura de un gust desăvârșit pentru o lungă perioadă de timp. Însă, înainte de a-ți explica rețeta pas cu pas, trebuie să-ți spunem ce este, de fapt, garnița.

Ei bine, garnița este un vas de metal, destul de încăpător, acoperit pe ambele fețe cu email. Aceasta are un capac care protejează conținutul împotriva impurităților și două mânere pentru transport în siguranță.

Cum să prepari cei mai buni cârnați la garniță

Te-ai hotărât să prepari delicioșii cârnați la garniță? Dacă da, poți încerca rețeta prezentată în rândurile următoare. Nu trebuie decât să urmezi cu atenție pașii de mai jos, iar preparatul tău va fi incredibil de bun.

Pentru această rețetă uimitoare, vei avea nevoie doar de cârnați uscați și afumați și untură. Vei avea nevoie, mai exact, de un kg de untură la două kg de cârnați.

Acum, se iau cârnații și se pun în garniță, după care se toarnă untura peste ei până când sunt acoperiți complet. Atenție! Cârnații trebuie să fie tot timpul acoperiți de untură pe măsură ce sunt consumați, altfel se pot strica.

După ce au fost consumați toți cârnații, untura se poate refolosi. Spre exemplu, la prăjirea cartofilor sau la prepararea diferitelor mâncăruri.

Citește și Câtă slănină se pune la cârnații de casă ca să iasă gustoși. Trucul gospodinelor de la țară!

La ce mai poți folosi garnița

În loc de cârnați, în garniță, mai poți pune și carne cu untură, respectând întocmai pașii de mai sus. De asemenea, vasul mai poate fi folosit și pentru alte produse. Spre exemplu, pentru a depozita lapte, iaurt, smântână sau miere.

Însă, este important ca acesta să fie spălat foarte bine după și înainte de fiecare utilizare. La curățare, se poate folosi un detergent degresant pentru vase, apoi garnița trebuie clătită bine și uscată cu o cârpă sau cu un prosop de hârtie.

Citește și Cârnați de casă, rețeta tradițională din Moldova. Cu ce să amesteci carnea tocată pentru un gust desăvârșit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *