Cum faci cei mai buni cartofi țărănești. Când ești în pană de idei sau în criză de timp și nu știi ce să mai gătești, această delicioasă mâncare de cartofi țărănești te poate scoate din încurcătură. Rețeta asta este una dintre cele mai simple și rapide feluri de mâncare. Cartofii țărănești îi poți găti de post ori cu șuncă sau brânză și îi poți servi ca garnitură sau fel principal, alături de o salată de murături.
Cum prepari cei mai buni cartofi țărănești
Îți vom arăta cum să pregătești această delicatesă culinară cu puține ingrediente, dar cu multă savoare. Iată cum să faci cartofii țărănești la tine acasă, în 30 de minute:
- 2-3 cartofi în coajă
- 50 grame bacon sau kaizer
- 1 ceapă mică roșie
- 1-2 linguri de ulei
- sare, piper
- boia, semințe de chimen
Preparare:
- Fierbe cartofii în coajă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră cu ușurință până în mijlocul cartofului.
- Scurge-i bine de apă, apoi decojește cartofii și taie-i în cuburi sau felii.
- Ceapa se curăță de coajă și se taie solzișori.
- În tigaie încinge uleiul și se pune baconul la prăjit.
- După ce baconul s-a rumenit ușor, se adaugă ceapa și se lasă la călit până se înmoaie. Peste ceapă presară puțină sare și adaugă semințele de chimen. Lasă tigaia pe foc pentru 2-3 minute.
- Adaugă cartofii și amestecă-i ușor, pentru a nu-i zdrobi, cu ceapa, baconul și semințele de chimen.
- Se lasă cartofii la prăjit, până se rumenesc ușor.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Cu ce să amesteci cartofii, înainte de a-i pune la cuptor. Secretul care îi face crocanți și gustoși
- La final se adaugă piperul proaspăt măcinat și un praf de boia dulce.
Cartofii țărănești sunt gata atunci când sunt rumeniți și moi în interior. Poți servi acest preparat ca garnitură sau ca fel principal, presărând peste ei puțină verdeață proaspătă sau condimente suplimentare, dacă dorești. Delicios!
Opțional, poți adăuga legume, cum ar fi morcovi, usturoi sau ardei gras, pentru un gust și o textură deosebită. De asemenea, presară brânză telemea rasă peste cartofii fierbinți. Partea bună la această rețetă este că poți recicla ingrediente mai vechi din frigider, precum brânză, șuncă sau chiar legume, pe care nu le mai consumi.
Vezi și Ingredientul special pe care să-l adaugi când faci piure de cartofi. Va ieși cremos și super delicios, trucul pe care trebuie să-l știi
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!