Se știe că cei mai buni mici sunt cei gătiți pe grătar, iar românii adoră acest preparat. Mulți sunt experți atunci când vine vorba de micii la grătar. Deși pare că este un procedeu simplu, penru ca aceștia să iasă perfect, trebuie să țineți cont de câteva reguli esențiale. Iată cum faci cei mai buni mici la grătar.
Deși par foarte ușor de pregătit, există câteva trucuri care să îi facă perfecți și chiar mai buni decât la restaurant. Iată cum trebuie să procedezi!
Citește și: Cum va fi vremea de 1 Mai 2023. Unde se anunță ploi, mesajul transmis de meteorologi
Micii nu trebuie să fie arși sau prea tari. De asemenea, carnea trebuie să fie foarte bine condimentată, iar la final ei să fie suculenți și pufoși.
Prepararea lor nu necesită cunoștințe gastronomice extraordinare, dar există totuși câteva reguli de la care nu trebuie să te abați. Este foarte important să acordați atenție focului și tipului de grătar.
Alte mici secrete
Micii se rumenesc foarte bine la grătarul cu lemne sau cărbuni.
Pornește hota dacă îi faci acasă în tigaie.
Citește și: Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea românii anul acesta la începutul lunii mai
Poți să îi prepari în tigaie dacă ai o plită.
Folosește carne de calitate.
Nu uita de condimente din plin.
Alege să îi servești cu cel mai bun muștar pe care îl găsești în supermarket.
Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, fiind inventat dintr-o întâmplare. Un bucătar iscusit din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi mai multe preparate la grătar.
Cârciumarul Ionescu, aşa cum era cunoscut printre clienţii localului, avea o reţetă excepţională de cârnaţi, renumită în tot oraşul, care a stat la baza micului din zilele noastre, a explicat istoricul Dan Falcan pentru Adevărul. Într-o zi, cârciumarul muncea de zor la cârnaţii pregătiţi la grătar, dar maţele în care învelea carnea tocată s-au terminat. Văzând că cererile la cârnaţi sunt din ce în ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucată din „aluatul cârnatului“ şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ.
Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui“, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului.