Cum faci cei mai buni mici la grătar. Secretul pentru cei mai suculenți și gustoși mici

Deși par foarte ușor de pregătit, există câteva trucuri care să îi facă perfecți și chiar mai buni decât la restaurant
Cum faci cei mai buni mici la grătar. Secretul pentru cei mai suculenți și gustoși mici

Se știe că cei mai buni mici sunt cei gătiți pe grătar, iar românii adoră acest preparat. Mulți sunt experți atunci când vine vorba de micii la grătar. Deși pare că este un procedeu simplu, penru ca aceștia să iasă perfect, trebuie să țineți cont de câteva reguli esențiale. Iată cum faci cei mai buni mici la grătar.

Ingredientul care face ca micii să iasă perfect

Deși par foarte ușor de pregătit, există câteva trucuri care să îi facă perfecți și chiar mai buni decât la restaurant. Iată cum trebuie să procedezi!

Citește și: Cum va fi vremea de 1 Mai 2023. Unde se anunță ploi, mesajul transmis de meteorologi

Mici pufoși și suculenți

Micii nu trebuie să fie arși sau prea tari. De asemenea, carnea trebuie să fie foarte bine condimentată, iar la final ei să fie suculenți și pufoși.

Cum faci cei mai buni mici la grătar
Cum faci cei mai buni mici la grătar

Prepararea lor nu necesită cunoștințe gastronomice extraordinare, dar există totuși câteva reguli de la care nu trebuie să te abați. Este foarte important să acordați atenție focului și tipului de grătar.

Cum faci cei mai buni mici la grătar

  • Se scoate pasta din frigider cu trei ore înainte de gătire, pentru a se modela mai ușor.
  • Micii se ung cu ulei pe toate părțile și se lasă așa preț de o oră înainte să îi pui pe grătar.
  • Prăjește micii pe grătarul electric dacă nu ai un grătar clasic sau într-o tigaie încinsă.
  • Întoarce micii de trei ori în timpul gătirii.
  • Carnea nu trebuie să se pătrundă până la final ca să nu se usuce sucul din ei.
  • Păstrează un foc mic pentru ca micii să nu se usuce.
  • Trebuie să ai o concentrație mare de grăsime pentru ca ei să fie suculenți.
  • Trece pasta de mici de două ori în mașina de tocat și lasă totul o zi la frigider.

Alte mici secrete

Micii se rumenesc foarte bine la grătarul cu lemne sau cărbuni.

Pornește hota dacă îi faci acasă în tigaie.

Citește și: Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea românii anul acesta la începutul lunii mai

Poți să îi prepari în tigaie dacă ai o plită.

Folosește carne de calitate.

Nu uita de condimente din plin.

Alege să îi servești cu cel mai bun muștar pe care îl găsești în supermarket.

Legenda micului de 1 mai

Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, fiind inventat dintr-o întâmplare. Un bucătar iscusit din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi mai multe preparate la grătar.

Cârciumarul Ionescu, aşa cum era cunoscut printre clienţii localului, avea o reţetă excepţională de cârnaţi, renumită în tot oraşul, care a stat la baza micului din zilele noastre, a explicat istoricul Dan Falcan pentru Adevărul. Într-o zi, cârciumarul muncea de zor la cârnaţii pregătiţi la grătar, dar maţele în care învelea carnea tocată s-au terminat. Văzând că cererile la cârnaţi sunt din ce în ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucată din „aluatul cârnatului“ şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ.

Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui“, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *