Cum faci cel mai bun ketchup de casă. Iese mult mai gustos și fin decât cel din comerț. Rețeta te va cuceri pe loc

Este mai bun decât cel din comerț

Scris de: Oana Matei

05 Nov. 2023

Cum faci cel mai bun ketchup de casă. Iese mult mai gustos și fin decât cel din comerț. Rețeta te va cuceri pe loc

Te-ai gândit vreodată că ai putea să-ți prepari sosul de ketchup acasă? Sosul ketchup este printre cele mai iubite, ușor și rapid de făcut cu doar câteva ingrediente simple. Rețeta pe care o propunem este și mai gustoasă tocmai pentru că este de casă, cu ingrediente autentice care îi sporesc aroma tipică, puternică și dulce-acrișoară.

Rețeta de ketchup de casă. O minunăție de sos

Prepararea propriului ketchup îți oferă control asupra ingredientelor și gustului final. De asemenea, îți permite să eviți aditivii sau conservanții pe care îi găsești adesea în ketchup-ul comercial. Iată cum poți face ketchup de casă:

Ingrediente

  • 1 kilogram de roșii coapte sau 500 de grame piure de roșii
  • 10 grame făină
  • 50 de mililitri ulei de măsline
  • 150 de grame ceapă tocată fin
  • 10 grame boia afumată
  • 5 grame ghimbir ras
  • 70 de grame zahăr
  • 50 de mililitri oțet de vin roșu sau 100 de mililitri oțet balsamic
  • sare după gust
  • un vârf de cuțit de nucșoară praf
  • 2-3 cuișoare (opțional)

Vezi și Care este diferența reală dintre oțetul alb și de mere. Detaliul pe care mulți bucătari nu ar fi vrut să-l afli

Preparare

Curăță ceapa și taie-o mărunt, apoi las-o să se prăjească ușor într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline. Adaugă piureul de roșii sau roșiile tăiate în sferturi, ghimbirul pudră, boia de ardei si cuișoarele tocate mărunt.

Dacă ai folosit roșii proaspete, lasă oala pe foc, până când roșiile devin moi. Apoi le strecori prin sită, pentru a înlătura cojile și semințele, sau le pasezi în blender până se formează un sos fin. Sosul îl pui înapoi în oală și continui procesul.

Adaugă făina, zahărul, sarea și puțină nucșoară. Amestecă bine. Lasă la fiert aproximativ 1 oră si 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Oprește focul și amestecă sosul, astfel încât să ai un sos de ketchup perfect omogen și neted. Sosul de ketchup îl poți îmbutelia în sticle sau borcane bine sterilizate. Păstrat la loc răcoros, sosul de ketchup poate ține până la doi ani.

Preparat astfel, ketchup-ul de casă are un gust proaspăt și autentic. Poți să-l ajustezi în funcție de preferințe. Totodată, făcându-ți propriul ketchup, poți să te bucuri de o alternativă sănătoasă și delicioasă pentru varianta comercială.

Vezi și Cea mai simplă metodă de conservare a roșiilor pentru iarnă. Așa își păstrează perfect gustul proaspăt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *