Fie că sunt vedetele felului de mâncare, fie că sunt doar un alt ingredient, ouăle adaugă întotdeauna o notă incredibilă la tot ceea ce ating. Învață cum să faci oul prăjit perfect, cu sfaturi și trucuri foarte simple pentru a obține cel mai bun rezultat, care nu este nici mai mult nici mai puțin decât un ou prăjit pe gustul tău, așa cum îți place ție. Cu gălbenușul moale sau tare, gătit cu mai mult sau mai puțin ulei… sunt multe detalii din care poți alege.
Pentru a prăji ouăle ar trebui să aveți în mod ideal o tigaie cu un strat antiaderent și o spumieră. Dacă tigaia dvs. are un strat neaderent, trebuie să folosiți o spumieră nemetalică pentru a evita zgârierea acesteia. Puteți folosi o singură tigaie pentru un singur ou sau mai multe tigăi individuale sau o tigaie mare pentru a prăji mai multe ouă deodată.
Cum ar trebui să fie ouăle? Acestea trebuie să fie foarte proaspete și la temperatura camerei, așa că, dacă le țineți în frigider, ideal ar fi să le scoateți din frigider cu 1 sau 2 ore înainte.
Aceasta este o chestiune de gust, deoarece unele persoane le prepară practic fără ulei (nu sunt chiar ouă prăjite, ci ouă la grătar și sunt, de asemenea, delicioase), deși se obișnuiește să se adauge suficient ulei pentru a acoperi fundul tigăii cu câțiva milimetri sau să se adauge mai mult ulei astfel încât, atunci când se adaugă oul, uleiul să acopere partea de sus (acesta este cel mai clasic mod de preparare).
Teoria este că ar trebui să fie în jur de 120ºC, așa că, dacă aveți un termometru de gătit, îl puteți măsura, iar când ajunge la această temperatură reduceți puțin focul și adăugați oul. În orice caz, este ușor să vă dați seama dacă uleiul este suficient de fierbinte, deoarece ar trebui să fie foarte fierbinte, dar să nu fumege, iar dacă fumegă, reduceți focul și adăugați oul.
Se spune că dacă se adaugă puțină făină când uleiul este foarte fierbinte nu mai sare atât de mult.
Când spargeți ouăle, pentru a evita surprizele, spargeți-le pe rând într-un castron mic și apoi adăugați-le în tigaie când uleiul este potrivit.
Gătiți oul prăjit în funcție de gustul dumneavoastră: dacă doriți celebrul punct în jurul lui, uleiul trebuie să fie destul de fierbinte și va trebui să așteptați să se formeze. De asemenea, în timp ce se gătește, puteți turna uleiul din tigaie peste ou cu ajutorul unei spumiere, astfel încât albușul să înceapă să se închege, potrivit recetasdeescandalo.com.
Dacă doriți un gălbenuș moale, nu-l gătiți prea mult timp, 1 sau 2 minute pot fi suficiente, dar dacă vă place un gălbenuș mai închegat, puteți adăuga și ulei sau pur și simplu îl puteți găti mai mult timp, deși întotdeauna aveți grijă să nu-l lăsați să se ardă pe dedesubt.
Scoateți-l pe o farfurie cu o spumieră, încercând să lăsați uleiul în tigaie, și adăugați sare și ierburile sau condimentele care vă plac.