Cum faci cel mai bun pate de casă. Pontul lui Carmen Brumă ca să iasă gustos și cu puține calorii

Se prepară în mai puțin de o oră

Scris de: Daoud Andra

09 Nov. 2023

Cum faci cel mai bun pate de casă. Pontul lui Carmen Brumă ca să iasă gustos și cu puține calorii

Pateul este un produs alimentar foarte des consumat de români. Produsele de acest tip din comerț au însă dezavantajul că, pe lângă ficat, conțin mulți aditivi și conservanți. Carmen Brumă te învață cum să faci cel mai bun pate de casă, cu ingrediente naturale și puține calorii.

Rețeta lui Carmen Brumă pentru cel mai bun pate de casă

Pateul poate fi un aliment foarte valoros din punct de vedere nutrițional și foarte sănătos, dacă este făcut în casă și nu conține aditivi. Există numeroase rețete de pate de casă, iar una dintre ele este recomandată chiar de către Carmen Brumă. Vedeta care a lansat numeroase programe de slăbit împărtășește cu cei care o urmăresc pe rețelele de socializare rețete delicioase, sănătoase și rapide.

Recent, ea le-a dezvăluit fanilor ei de pe internet cum prepară pateul de casă delicios și cu puține calorii. Carmen Brumă adaugă un ingredient inedit în rețeta de pate: sfeclă, pentru a-i da atât culoare, cât și gust.

Citește și: Secretul lui Carmen Brumă pentru cea mai bună prăjitură de toamnă. E delicioasă și cu puține calorii

Ingrediente:

  • 500 grame ficat de pui
  • 50 grame unt
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 sfeclă roșie
  • 200 ml apă
  • Sare, piper, mirodenii după gust

”Câteodată mai țin ficatul de pui în lapte câte 15 minute, dar nu mereu. Se așază toate ingredientele într-o tavă și se țin timp de 45 de minute la cuptor. Se pasează apoi la blender”, a explicat Carmen Brumă, pe contul ei de Instagram.

Citește și: De ce nu a apărut niciodată Carmen Brumă în filme sau seriale: “Am fost chemată de câteva ori la casting!” VIDEO EXCLUSIV

Vedeta spune că din cantitățile menționate se obține destul de mult pate. Acesta poate fi păstrat la frigider, într-un borcan și trebuie să fie consumat în maximum trei zile de când a fost pregătit. Poate fi savurat pe o felie de pâine, pe crackers sau întins pe o bucată de ardei gras și este o sursă excelentă de proteine și de fier, a explicat Carmen Brumă.

Cum faci cel mai bun pate de casă. Pontul lui Carmen Brumă ca să iasă gustos și cu puține calorii-
Cum faci cel mai bun pate de casă. Pontul lui Carmen Brumă ca să iasă gustos și cu puține calorii-

Are și numeroase rețete de post

Carmen Brumă își adaptează programele și rețetele la cerințele celor care o urmăresc, astfel că a creat inclusiv programe care pot fi urmate în perioada postului sau unele destinate femeilor însărcinate. Printre rețetele vegetale cu care vedeta a făcut furori se numără și pasta de mazăre, o variantă excelentă de pate vegetal fără conservanți adăugați.

Citește și: Ce a făcut Carmen Brumă cu primii bani câștigați: “Păcat că nu puteam să spun”. Ritualul său zilnic pentru o siluetă de invidiat VIDEO EXCLUSIV

Aceasta se face din numai câteva ingrediente, respectiv: mazăre, o lingură de unt de arahide, o linguriță ulei de măsline, zeamă de lime și condimente. Se adaugă toate în blender, se mixează și se obține un produs vegetal bogat în fibre, magneziu, potasiu și calciu, după cum afirmă Carmen Brumă.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *