Pulpele inferioare de pui, cunoscute și drept ciocănele, pot fi gătite în multe moduri delicioase. Una dintre cele mai iubite rețete rămâne însă cea de pui crispy, precum cel pe care îl găsim în restaurantele de tip fast-food. Cum faci cele mai bune ciocănele crispy? De ce ingrediente ai nevoie pentru a ieși la fel de bune precum cele de la KFC.
Carnea de pui capătă un gust savuros atunci când este prăjită. Sunt mulți care iubesc acea crustă crocantă care se face la suprafața cărnii și pe care o găsim, de obicei, la restaurantele de tip fast-food. Pentru a obține același rezultat acasă, trebuie să ții cont de câteva secrete, atunci când gătești carnea.
Marinarea este un pas esențial. Pentru a frăgezi carnea și a o face să fie mai suculentă, folosește un mix de condimente și iaurt sau lapte bătut. Combinația aceasta este cea mai bună pentru carnea de pui.
Gătește-o la foc mediu spre mare. Indiferent că prăjești aripioare, piept sau ciocănele, pentru a obține un rezultat crocant, focul trebuie să fie mare. Dacă prăjești puiul la foc mic, carnea se va îmbiba cu ulei.
Citește și: Cum să prepari aripioare de pui ca la KFC. Așa vor ieși crocante și gustoase
Ingrediente:
Pentru crustă:
Citește și: Secretul pentru a obține pulpe de pui crocante. Ies mai bune ca la fast-food, ce trebuie să adaugi de fapt
Mod de preparare:
Se spală bine ciocănelele de pui și se usucă cu prosoape de hârtie. Într-un bol încăpător, se face o marinadă din condimente și lapte bătut sau iaurt. Se adaugă ciocănelele și se amestecă bine. Este ideal să folosiți mâinile și să masați carnea, pentru ca marinada să intre bine în fibră. Se dă vasul la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a prăji ciocănelele.
Pentru a face crusta crocantă, se pun fulgii de porumb într-o pungă de tip zip-lock și se zdrobesc cu un ciocan pentru șnițele sau cu un sucitor. Se amestecă într-un bol făina, amidonul, fulgii de porumb mărunțiți și condimentele.
După ce carnea a stat la marinat, se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei 15 minute. Se pune într-o sită, pentru ca laptele bătut să se scurgă. Se trece fiecare ciocănel prin amestecul de făină, fulgi de porumb, amidon și condimente, astfel încât să fie acoperit uniform de acest amestec.
Citește și: Secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Numai așa le vei prepara de acum înainte. Rețeta face furori
Se pune o cratiță pe foc și se adaugă un litru de ulei. Este important să folosim suficient ulei, astfel încât ciocănelele să fie acoperite uniform de acesta. Spre deosebire de șnițele, pe care le putem face în tigaie, cu mai puțin ulei, ciocănelele și aripioarele crispy se prăjesc în baie de ulei.
Când uleiul este încins, se adaugă ciocănelele. Se amestecă, astfel încât acestea să nu se lipească de fundul vasului. Se prăjesc timp de 15-20 de minute sau până când sunt bine rumenite. Dacă ai un termometru de bucătărie, folosește-l pentru a măsura temperatura uleiului. Acesta trebuie să aibă în jur de 160 de grade Celsius.
Se scot ciocănelele de pui pe prosoape de bucătărie și se lasă la scurs, pentru a scăpa de excesul de ulei. Se servesc alături de cartofi prăjiți, sos de usturoi sau salată.