Sărățelele cu cașcaval sunt un aperitiv iubit de mulți, datorită combinației perfecte dintre textura crocantă și gustul intens de brânză. Dacă vrei să impresionezi cu cele mai bune sărățele cu cașcaval, citește în continuarea articolului, cum se prepară cele mai delicioase și fragede sărățele.
Rețeta de sărățele fragede cu cașcaval
Sărățelele cu cașcaval sunt un aperitiv delicios și ușor de făcut. Acestea sunt perfecte pentru petreceri, gustări rapide sau pentru a fi servite la orice ocazie specială. Ingredientele de cea mai bună calitate sunt esențiale pentru aceste mici opere de artă culinară.
Cașcavalul folosit trebuie să fie de cea mai bună calitate, pentru a oferi acel gust bogat și intens pe care îl iubim. În plus, un amestec adecvat de făină și unt contribuie la textura crocantă și la consistența moale din interior, creând un echilibru perfect între aceste două atribute. Iată cum poți să faci cele mai bune sărățele cu cașcaval:
- 300 grame făină
- 2 ouă
- 200 grame de cașcaval ras (sau orice alt tip de brânză)
- 100 grame unt
- 150 grame smântână fermentată
- 10g drojdie uscată
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri de semințe de cimen, susan, mac
- extra cașcaval ras pentru topping
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Preparare:
- Într-un bol larg amestecă făina, sarea, drojdia și un ou.
- Adaugă untul topit, la temperatura camerei și smântâna.
- Rade cașcavalul și amestecă-l cu celelalte ingrediente.
- Frământă până când se combină toate ingredientele. Pentru acest tip de preparat, aluatul nu se frământă prea mult timp, pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten.
- Încălzește cuptorul la 170 grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Întinde aluatul într-o foaie de 1 centimetru grosime. Folosind un cuțit sau un instrument special pentru sărățele.
- Acoperă sărățelele cu folie alimentară și lasă-le la dospit pentru 20 de minute.
- Așază sărățelele în tavă și unge-le cu ou bătut, presară semințe de chimen, susan, mac (opțional poți adăuga extra cașcaval ras) și dă tava la cuptorul încins la 170 grade, timp de 20 de minute sau până când capătă o crustă aurie.
Vezi și Pâine de casă fără frământare. Secretul pentru un miez pufos și foarte gustos, doar marii bucătari știu asta
Sărățelele cu cașcaval sunt un fel de gustări simple și delicioase, care vor fi o alegere populară la orice ocazie. Încercați să urmați aceste sfaturi pentru a face cele mai bune sărățele cu cașcaval, gustoase și ușor de pregătit. Servește-le calde, cu un pahar de vin alb sau roșu, și bucătăria ta ar putea deveni locul preferat pentru a petrece o seară minunată cu prietenii și familia.
Vezi și Ce conțin de fapt covrigii. Ingredientul la care sigur nu te-ai fi gândit
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!