Știați că berea este nu doar cea mai consumată băutură din lume, ci și un ingredient cheie pentru multe rețete de mâncare? Berea este folosită preponderent în compoziția aluaturilor, a sosurilor pentru fripturi sau tocănițe, pentru caramelizarea cărnurilor și chiar și în prepararea deserturilor. Adăugarea berii în prepararea aluaturilor sau în compoziția pentru pui pane, ajută la o textură mai pufoasă și aerată a preparatului final, datorită acidității și a zaharurilor de fermentație conținute.
Gogoși cu bere. Ce trebuie să știi despre prepararea lor
Astfel, vă recomandăm să încercați rețete de pâine cu bere neagră sau pui pane cu bere. Astăzi, vă arătăm o rețetă de gogoși pufoase de post cu aluat din bere. Pentru prepararea aluatului cu bere, poți folosi orice bere acidulată, dar în primul rând se recomandă să folosești tipul de bere pe care o preferi.
Ingrediente
- 1 kilogram făină albă
- 10 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă
- 50 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- extract de vanilie
- 50 mililitri apă caldă
- 300 mililitri apă minerală
- 100 mililitri bere
- coajă de lămâie
- 1/2 linguriță sare
- zahăr pudră vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare gogoși cu bere
- Se cern 850-900 gr de făină într-un vas. Restul de făină se oprește pentru a înfăina masa de lucru.
- Într-un bol se dizolvă drojdia cu o linguriță de zahăr și apa caldă. Se dă deoparte până drojdia se activează și își dublează volumul.
- Peste făina se presară sarea și zahărul vanilat.
- În făină se adaugă drojdia activată, restul de zahăr, extractul de vanilie și coaja de lămâie. Se toarnă treptat apa minerală și berea.
- Se amestecă energic până se omogenizează toate ingredientele, apoi se frământă aluatul în vas după care se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină.
- Aluatul pentru gogoși se frământă până devine ușor ferm, compact.
- Se acoperă aluatul și se lăsă la loc cald, aproximativ o oră sau până își dublează volumul.
- După ce aluatul a crescut, se împarte în două jumătăți. Fiecare jumătate se întinde în foaie groasă de 1 centimetru.
- Cu un pahar se decupează cercuri. pe care le mai lăsăm să dospească 10 minute pe blatul de lucru. Pentru acest pas este nevoie ca gogoșile să fie acoperite pentru a nu forma crustă.
-
Surplusul de aluat, se frământă pe blatul de lucru și se întinde din nou, decupând gogoși din el.
-
Se încinge ulei într-o tigaie adâncă și se scufundă în el 5-6 gogoși, sau câte încap.
-
Se lasă la rumenit pe ambele părți, la foc mediu spre mare.
-
Gogoșile prăjite se scot pe șervete absorbante, se lasă câteva minute să se scurgă surplusul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat sau se ung cu miere.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!