Cum faci chiftele de porc fără ouă. Ies atât de moi și pufoase încât se topesc în gură

Ingredientele care înlocuiesc oul din compoziția de chiftele

Scris de: Oana Matei

19 Sep. 2023

Cum faci chiftele de porc fără ouă. Ies atât de moi și pufoase încât se topesc în gură

Cum faci chiftele de porc fără ouă. Oul este un ingredient frecvent folosit pentru legarea cărnii tocate în rețetele de chiftele. Dar pentru persoanele care suferă de alergii sau care urmează o dietă vegană, folosirea oului poate fi o problemă. Norocul este că există mai multe alternative sănătoase și delicioase la ou pentru legarea cărnii tocate.

Cum faci chiftele de porc fără ouă

Iată câteva opțiuni creative pentru a înlocui ouăle în rețetele de chiftele din carne tocată:

Pâine înmuiată în lapte

  • Această este o metodă des folosită, pentru a lega carnea și a păstra chiftelele umede.
  • Înmuiați câteva felii de pâine (preferabil pâine albă sau pâine veche) în lapte sau apă, timp de aproximativ 5-10 minute, până când devine o pastă.
  • Stoarceți bine feliile de pâine, apoi adăugați-le în carne și amestecați bine.

Fulgi de ovăz măcinați

  • Fulgii de ovăz măcinați pot fi o alternativă excelentă pentru a lega carnea și pentru a adăuga textură.
  • Măcinați fulgii de ovăz într-un blender sau procesor de alimente până când obțineți o făină fină.
  • Adăugați făina de ovăz în carne și amestecați până se încorporează bine.

Pesmet de pâine

  • Pesmetul poate fi folosit pentru a lega carnea și pentru a da chiftelelor o crustă crocantă.
  • Adăugați pesmet în carne și amestecați bine. Dacă simțiți că amestecul de carne este prea umed, puteți adăuga mai mult pesmet. Lăsați compoziția deoparte pentru 10-15 minute, pentru ca pesmetul să absoarbă lichidul din carne.

Făină de năut sau pastă de năut (tahini)

  • Făina de năut sau pasta de năut (tahini) poate servi ca agent de legare și adăuga proteine și arome interesante.
  • Adăugați făina de năut sau tahini în carne și amestecați bine.

Vezi și De ce ies ardeii umpluți tari. Cantitatea corectă de carne și orez ca să fie moi și pufoși, ca la mama acasă

Amestec de semințe de chia sau semințe de in măcinate

  • Semințele de chia sau de in măcinate pot absorbi lichidul și crea o textură groasă și consistentă.
  • Amestecați semințele măcinate cu apă și lăsați-le să se hidrateze timp de aproximativ 10-15 minute până devin gelatinoase, apoi adăugați compoziția în carne și amestecați.

Fiecare dintre aceste alternative poate fi adaptată la preferințele și nevoile tale. Ele pot ajuta la obținerea unor chiftelute delicioase și sănătoase fără a folosi ouă. Experimentați diferitele opțiuni și descoperiți ce se potrivește cel mai bine rețetei și gusturilor voastre.

Vezi și Ingredientul cu care să înlocuiești carnea din chiftele. Așa obții o rețetă delicioasă de post

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *