Orezul este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. El se utilizează la prepararea mai multor mâncăruri, dar poate fi consumat și simplu, fiert și așezonat cu sare și piper. O problemă o reprezintă însă timpul de fierbere. Dacă vrei să-l faci rapid, aici îți spunem cum. Surprinzător sau nu, poți apela la ajutorul cuptorului cu microunde. Iată metoda simplă pe care orice gospodină trebuie să o știe!
Dacă iubești orezul fiert și nu ai suficient timp la dispoziție pentru a-l găti, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Așa cum am precizat și mai sus, acest aliment extrem de îndrăgit în toată lumea poate fi gătit și la cuptorul cu microunde.
În plus, această metodă nu numai că oferă căldură uniformă tuturor boabelor, ci le prepară și mult mai rapid. Mai mult decât atât, vei scăpa și de curățatul oalelor de bucățile lipte de orez.
Mai întâi de toate, se clătește foarte bine orezul, după care se pune într-o sită și se toarnă apă peste el în timp ce se amestecă cu mâinile. Se face acest lucru până când apa de sub sită rămâne curată. Ulterior, boabele de orez se scurg foarte bine.
Mai departe, orezul se pune într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde. Deasupra se toarnă două căni de apă la temperatura camerei. Ulterior, se introduce recipientul în interiorul aparatului, dar atenție, acesta nu trebuie să fie acoperit cu niciun fel de capac.
Te-ar mai putea interesa și În câte ape se spală orezul pentru sarmalele de post. Doar așa ies gustoase ca la mama acasă!
Cuptorul cu microunde se setează la putere maximă, se pornește și se lasă să funcționeze timp de circa o jumătate de oră. Orezul este gata când boabele sunt fragede și apa dispare complet din vas.
După ce s-au fiert boabele de orez, se lasă încă cinci minute, să se odihnească, în cuptorul cu microunde închis. Poți aplica această metodă simplă și pentru a găti orez brun. Spor la treabă și poftă bună!
Te-ar mai putea interesa și Ai fiert greșit orezul toată viața. De asta iese tare și se lipește. Ce trebuie să adaugi în oală ca să fie pufos!