Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit? Relația dintre copil și părinți este extrem de importantă, iar legătura pe care o dezvoltă în timp, poate deveni benefică pentru viitorul acestuia.
Există și părinți care nu știu cum să își arate afecțiunea pentru copilul lor, iar acesta poate fi afectat în timp și va înțelege că nu are dragostea de care are nevoie. Cum îţi poţi da seama că ai un copil care nu se simte iubit. Semne care îţi arată că micuţul tău are nevoie de mai multă atenţie şi dragoste
Trăind într-o societate rapidă, în care timpul petrecut pe rețelele de socializare a devenit mult mai important, este posibil ca acest lucru să după la o rupture între părinți și copii. Există totuși și soluții pentru a remedia situația și pentru a evita să ajungeți într-un punct în care simțiți că nu mai există soluții.
Lipsa de atenția din partea părinților poate afecta grav psihicul copilului, care se va simți neînțeles și va duce lipsă de afecțiune
Pentru a evita acest lucru, poți să observi câteva semne care indică faptul că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune din partea părinților.
Este foarte important să fim cei mai buni părinți pentru copii, dar și pentru noi. „Problema în a învăța să fii părinți este că copiii sunt profesorii”, după cum spunea scriitorul american Robert Braul, potrivit site-ului guiainfantil.com.
„Copiii noștri prețuiesc dragostea, atenția și grija noastră pentru ei, în funcție de timpul pe care le dedicăm”, mai specifica acesta.
Pentru un copil nu este important cadoul primit din partea părinților, ci timpul petrecut cu ei. Asta îl face să se simtă protejat și iubit. Lipsa de iubire și afecțiune poate avea consecințe foarte negative asupra dezvoltării și educației lor.
Un copil care nu se simte iubit se teme să nu fie abandonat, deoarece simte că nu este important. Copilul va ajunge să dezvolte relații adulte sau lipsa stimei de sine vor predomina în viața ta.
Cel de-al doilea efect al unei lipse afective este „chemările de atenție”. Copilul va încerca să îți atragă atenția prin diferite metode, unele dintre ele poate chiar nepotrivite.
În timp, copilul se simte trist, apatic sau furios continuu. Acestea sunt simptome care, prelungite în timp, se pot apropia de efectele depresiei.
Un alt semn al lipsei de iubire este limbajul lor. Acesta poate deveni agresiv și veți ajunge la concluzia că nu vă mai puteți înțelege cu copilul vostru.
-în primul rând, explicați copiilor că dragostea nu presupune doar înbrățișări și săruturi.
-demonstrați-le că există diferite niveluri de iubire în funcție de faptul că persoana este mai mult sau mai puțin cunoscută.
-copiii trebuie să știe că există dragoste în gesturi, fie ele cât de mici
– prin obiceiuri precum mulțumirea, pot arăta și multă dragoste și afecțiune față de ceilalți.
-ascultarea este foarte importantă. Copilul va prinde încredere în familia lui și se va simți protejat