Cum menţii clătitele calde mai mult timp, astfel încât să le poţi consuma şi a doua zi după ce le-ai preparat. Clătitele sunt ușor de gătit, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, iar modul de preparare e simplu şi rapid. Tocmai de aceea, rămâne unul dintre cele mai apreciate deserturi din lumea întreagă. Există totuși câteva trucuri pe care trebuie să le cunoașteți cu privire la clătite. De exemplu, cum le mențineți calde mai mult timp. Iată mai jos, trucuri ca să nu se întărească.
Clătitele sunt acele discuri subţiri din aluat fiert, ale căror ingrediente de bază sunt făina și laptele, care pot fi sărate sau dulci. Însă, la un moment dat, vi s-a întâmplat, ca atunci când le consumați să nu fie la temperatura la care vă așteptați, mai ales când acestea se fac pentru desert. Cum menţii clătitele calde mai mult timp
Pentru a menține clătitele calde, odată ce le-ați pregătit, o variantă este să le puneţi una peste alta pe o farfurie așezată peste o oală cu apă clocotită, și acoperită cu folie de aluminiu.
De exemplu, cele pe care le cumpărați ambalate, le puteți încălzi separat într-o tigaie la foc mic, cu puţin unt. Dacă întâmpinați probleme la îndepărtarea lor, puneți-le pe o farfurie peste o oală cu apă clocotită, potrivit cocinayvino.com.
Dacă aveți de gând să pregătiți clătite, trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă, care nu lipește aluatul. Desigur, adăugați în tigaie unt, nu ulei. Deși dacă sunteți un consumator al acestui fel de mâncare, există aparate electrice pentru clătite.
O altă variantă este să le băgați pentru câteva minute în cuptor. Apoi, le acoperiți cu folie de aluminiu, astfel încât să nu se usuce și să poată fi ținute calde mai mult timp.
Există două greșeli care sunt foarte frecvente atunci când se prepară aluatul pentru clătite. Pe de o parte, mulți folosesc mixerul electric. Deși este adevărat că este mai rapid, textura potrivită nu trebuie să fie groasă, pentru că se va coace foarte greu. Indicat ar fi să folosiți un tel, pentru a vă amesteca aluatul.
Cealaltă greșeală este să folosiți aluatul imediat ce l-aţi pregătit. Sunt mulți care nu știu acest lucru. Astfel că, specialiștii în domeniu recomandă ca aluatul să fie lăsat la frigider cel puțin o oră.
Astfel, clătitele vor ieși perfect în tigaie, făina din aluat se încorporează suficient, iar la final, clătita va ieși fragedă și pufoasă.
Pentru perioada postului, puteți înlocui laptele și ouăle, alimente interzise în perioada postului, cu altele, recomandate mai jos.
1 cană apă minerală carbogazoasă ( folosită în locul laptelui)
o cană de făină
1 lingură de zahăr (opțional)
50 de ml ulei
zahăr vanilat
1 praf de sare
Primul pas este să amestecați într-un vas zahărul, făina, sarea și zahărul vanilat. Apoi adăugați apa minerală și uleiul, amestecând cu telul, pentru a nu se forma cocoloașe.
Dacă aluatul este prea gros, puteți turna încă puțină apă minerală. Dacă aluatul este subțire, puteți adăuga făină până obțineți conținutul dorit. Turnați aluatul în tigaie, cu un polonic sau cu o ceașcă, coaceți pe ambele părți, iar apoi adăugați umplutura care poate fi gem, miere și fructe.