Orhideele sunt unele dintre plantele cu un aspect sofisticat și acest lucru le face populare. Dacă ai una acasă și vrei ca această plantă să crească luxuriantă, iată un sfat despre cum să transplantezi o orhidee cu flori fără a o afecta. Este recomandat de grădinari.
Sfaturi pentru a avea grijă de o orhidee
Pe lângă culorile sale deosebite, care o fac să arate mult mai bine, atracția de a o avea în interior este ușurința cu care o poți face să crească. Cu toate acestea, este important să reții că, dacă ai deja una din această specie acasă, trebuie să iei măsuri de precauție și să încerci să o transplantezi, altfel va muri.
Și dacă vrei să afli mai multe despre când este mai potrivit să transplantezi orhideele și cum să le transplantezi, vei vedea mai jos sfaturi exact despre acest subiect. Este important de reținut că este indicat să transplantezi această specie la fiecare 2 sau 3 ani, având grijă ca acest lucru să nu se facă atunci când este în plină înflorire și, ideal, primăvara.
Vezi și – Trucul care ajută orhideele să înflorească spectaculos. Ce trebuie să aplici de fapt pe frunzele lor, rezultatul e fabulos
Grădinăritul este o activitate relaxantă și plină de satisfacții, însă vine la pachet cu numeroase provocări, iar dăunătorii reprezintă unul dintre cele mai mari obstacole…
Crăițele, aceste flori viu colorate care decorează grădinile și balcoanele, ascund numeroase beneficii pentru sănătate și pentru casă. Pe lângă rolul lor ornamental, crăițele sunt…
Cum să schimbi ghiveciul unei orhidei înfloritoare?
Pentru a transplanta orhidee, trebuie să:
- Iei în considerare faptul că substratul pe care îl folosești pentru orhidee este compus din ingrediente precum turbă, frunze uscate, prundiș de cocos, cărbune, mușchi și alte materii organice.
- Atunci când este timpul să replantezi orhideea, este important să o scoți din ghiveciul anterior, având grijă să nu deteriorezi rădăcinile.
- Asigură-te că îndepărtezi cu grijă tot substratul anterior pe care orhideea l-ar putea avea, precum și pentru a evita deteriorarea rădăcinilor. Ca recomandare, folosește apă călduță pentru a îndepărta orice resturi.
- Plantează orhideea într-un ghiveci nou și pune un strat de compost și apoi orhideea în el, asigurându-te că rădăcinile se află în interiorul ghiveciului.
- Spațiul rămas în ghiveci trebuie umplut cu pământ proaspăt, iar acesta trebuie să fie distribuit uniform.
Vezi și – Ingredientul ieftin care face minuni cu orhideea fără flori. L-ai folosit de atâtea ori la mâncare fără să știi asta
Recomandări:
- Pentru ca transplantarea orhideei să fie cât mai eficientă, evită udarea timp de o săptămână.
- După replantare, aștepteaptă aproximativ 4 săptămâni înainte de a utiliza îngrășăminte, scrie viviendoencasa.mx.
- Este bine să pulverizezi ușor frunzele orhideei zilnic, acest lucru va îmbunătăți mediul și dezvoltarea orhideei.
Vezi și – Cum să salvezi o orhidee aproape ofilită. Trucul care o poate readuce la viață în 5 minute
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!