Multe femei caută confortul atunci când se gândesc la o ținută. Însă, mai degrabă, totul ține de gusturi și de modul în care ne simțim îmbrăcând o piesă. Luca Theodor Toboșaru, stilist și designer, a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre cum ne îmbrăcăm sport.
Când ne dorim să abordăm un stil sport-chic, trebuie să venim cu piese din această zonă. Însă o nuanță de eleganță este esențială. Deux-piece-urile sport sunt făcute pentru sala de forță. Însă alte ținute ar trebui să fie prezentate când vrem să ne facem remarcate:
„Te poți îmbrăca într-un costum într-o singură nuanță, la două rânduri de nasturi, adăugând o cămașă și un pulover. Ținuta se poate accesoriza cu o șapcă neagră din piele și pantofi sport. Dar tot din piele, în aceeași nuanță de negru.
O altă ținută sport poate să fie compusă cu o pereche de pantofi cu toc, șosete sport. Plus fustă plisată stil tenis, un body negru decupat și decoltat și o jachetă bomber”, a explicat Luca Theodor Toboșaru, stilist și designer.
De asemenea, Luca Theodor Toboșaru consideră că ar trebui să trecem peste ideea de a propune haine largi, asemănătoare celor pe care le purtăm în casă. Pandemia ne-a schimbat obiceiurile, însă nu a pus accentul pe o zonă de neîngrijire. Este un aspect important despre cum ne îmbrăcăm sport.
„Confortul vine din interior. Dacă te simți confortabilă când porți un toc de 18 centimetri, atunci foarte bine. Această zonă este personală. Însă foarte multă lume mi-a explicat că este destul de greu să uite de hainele comode, de casă, largi. Mi se pare că ar trebui să ne revenim și să ne îmbrăcăm normal. Pandemia nu a reprezentat un moment de neîngrijire”.
La începutul pandemiei, brand-urile de haine sport au înregistrat vânzări mult mai mari. Astfel că toată lumea a crezut că ne îndreptăm către o eră a hainelor confortabile. Cu toate acestea, se pare că totul a avut legătură cu stilul de viață adoptat în pandemie, nu cu stilul personal.
„Toată lumea a început să facă sport în casă. Nu cred că are mare legătură cu comoditatea, însă toate magazinele care vindeau echipamente sportive au început să aibă vânzări foarte mari. La fel s-a întâmplat și cu firmele care au mobilier. Lumea a început să investească foarte mult în locuințe.
Are mai mult legătură cu stilul de viață. Însă, dacă lucrezi în bancă, de exemplu, ești obișnuită să porți tocuri înalte și te simți comod în aceste piese. Față de alții care nu le poartă mereu și preferă un stil sport-chic”, a explicat el.
Multe persoane care participă la evenimentele de modă au încercat să poarte pantaloni sport cu pantofi cu toc. Iată însă cum ne îmbrăcăm sport. Estetica este una interesantă, însă nu se potrivește pentru toată lumea. Astfel că putem da greș de multe ori dacă încercăm să ne depărtăm de tușa personală:
„Este un stil cunoscut adus în fața iubitorilor de modă de către Anna Dello Russo. Vorbim de pantaloni cargo, pantofi cu toc, pantaloni de trening. Este un stil, însă nu mi se pare că se potrivește cu toată lumea. Reprezintă mai mult o amprentă personală. Există persoane care nu pot să poarte piese sport”.
Când vrem să ne simțim bine într-o ținută, trebuie să fim atente la croiul pe care îl au piesele. În același timp, este necesar să alegem materiale de o calitate superioară. Astfel, ne asigurăm că lăsăm pielea să respire în lunile de vară:
„Nu există vreun material care să fie incomod, există o problemă mai mult la croi. Pentru vară, recomand materialele naturale, nu sintetice. Însă, în cazul în care sunt sintetice, ele ar trebui să fie de o calitate superioară pentru a permite ca pielea să respire.
Recomand să se poarte, în sezonul care urmează, pantalonii largi de costum pentru comoditate. Și lucruri fluide și transparente, suprapuse, ba chiar și fuste mini, care au revenit în tendințe. Toate materialele sunt la fel, este o chestie care are legătură cu pielea, ce suportăm sau nu”.
Luca Theodor Toboșaru recomandă să mizăm pe accente din zona sport când ne dorim să purtăm o ținută cât mai interesantă. Mai mult, când vine vorba despre a combina două stiluri total diferite, trebuie să ținem cont că nu oricine poate stăpâni acest fel de estetică.
„Într-o ținută sport-chic, în niciun caz sport cu totul, că atunci mergem direct în sala de forță. Recomand să existe accente de inspirație din această zonă. Printre care jachetele bomber, șepcile, fustele de tenis, crop top-urile elastice sau adidașii reinterpretați, cu inserții sau șireturi din piele.
Trebuie să existe o urmă de eleganță și de interes. Iar la acest tip de ținute trebuie să existe piese de brand, fără a miza pe obiecte vestimentare care doar seamănă cu anumite creații în sine. Nu oricine își poate pune o șapcă Nike și 10 coliere Chanel, o cămașă din mătase, o fustă mini și un sacou clasic. E o estetică care vine dintr-o cultură americană ghetto, trashy, însă de lux, din Bronx. Aceste lucruri nu sunt neapărat la îndemâna oricărei românce”.
Ținutele pe care le purtăm în avion ar trebui să fie simple și lejere. Este important să ținem cont că nu avem un mediu în care ne putem îmbrăca în piese de petrecere. În același timp, trebuie să avem în vedere și modul în care ne machiem și de cât de mult ne parfumăm.
„Nu mai vreau să văd plase, putem să ne luăm un geamantan micuț și o singură geantă. Nu trebuie să ne îmbrăcăm în avion ca pe covorul roșu sau să ne parfumăm excesiv. Pentru că împărțim avionul cu multe persoane. Nu ne coafăm sau machiem excesiv. Ne putem îmbrăca normal, lejer, de zi.
Cu o pereche de jeans care vin foarte bine, un tricou alb și o jachetă, depinzând de locul în care mergem. Se stă pe un scaun minim 3 ore, avem bagaje, nu trebuie să scoatem cele mai bune piese din garderobă când mergem cu avionul”, a explicat Luca Theodor Toboșaru despre cum ne îmbrăcăm sport.