Valentine’s Day se apropie, astfel că toți ne gândim la cum o să ne îmbrăcăm și unde o să mergem cu o persoană specială din viața noastră. Maurice Munteanu a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre cum ne putem îmbrăca pentru această ocazie. Juratul de la “Bravo, ai stil!” este de părere că nu trebuie să ne gândim la piese provocatoare, ci, mai degrabă, să abordăm haine esențiale, simple, care ne fac să ne simțim bine.
Întrebat dacă mai este la modă să mergem la film de Valentine’s Day, Maurice Munteanu a punctat că putem să facem orice ne dorim. Juratul de la “Bravo, ai stil!” susține mersul la cinema, indiferent de ocazie:
“Este la modă să facem absolut orice simțim nevoia să facem. Dacă doi cetățeni simt nevoia să meargă la film de Valentine’s Day, mi se pare superb, mi se pare o idee superbă. A vedea un film este o acțiune care pe mine mă animă orice s-ar întâmpla. Atunci, cu sau fără Valentine’s Day, susțin mersul la film.”
Maurice Munteanu ne-a explicat că nu mai crede în clișee. Totuși, acesta a explicat că nu este necesar să încercăm să impresionăm un om cu ajutorul unei piese provocatoare. Ne putem îmbrăca simplu și de efect și ne putem folosi de un parfum, o privire sau chiar o coafură:
“Nu cred că mai există neapărat clișee. Când m-am angajat la Elle, spre exemplu, încă se practicau aceste clișee, de Valentine’s Day sau de Crăciun introduceam un minim de 5% de roșu. Pe o tematică sexy, obligatoriu apărea dantelă. Nu mai cred în aceste clișee, nu că aș fi crezut pe atunci foarte tare, acum nici atât. Cred că poți să te îmbraci și într-o pereche de jeans, să îți iei o cămașă albă și să te dai cu un ruj roșu și iată, să fie perfect. Nu cred că este necesar să te încoțopenești toată și să faci niște eforturi nemaivăzute ca să impresionezi un băiat de Valentine’s Day. Îl poți impresiona cu un parfum super mișto, cu o privire, cu o coafură fresh, habar nu am. Nu trebuie neapărat să îți pui o rochie super provocatoare. Nu, nu cred în asta.”
Mai mult, Maurice Munteanu nu este de părere că feminitatea effortless a dispărut, ci, mai degrabă, conceptul a trecut prin niște schimbări. Imediat cu influențele aduse de noua generație, mai multe lucruri au început să se transforme:
“Cred că s-a transformat în altceva. Cred că lucrurile acestea sunt într-o permanentă schimbare. Dacă ne gândim la schimbări minore care au avut loc de-a lungul timpului în ceea ce înseamnă garderoba feminină, care acum pot fi considerate schimbări majore, da, cred că această feminitate la care te referi tu nu a dispărut, ci pur și simplu s-a schimbat, s-a transformat în altceva. Este, dacă vrei, cam cum a fost dinamica a trecerii de la print către online.
La fel și cu feminitatea, ca să fac o paralelă. Dacă acum 20 de ani piesele esențiale dintr-o garderobă erau little black dress, cămașa albă, pantofii stiletto, nu știu ce, acum într-o garderobă se găsește altceva, denimul, bocancii, sneakerșii, alături de celelalte. Toate lucrurile acestea vorbesc despre structura emoțională a generației noi. Eu asociez foarte tare ideea de feminitate pierdută și regăsită cu tot ce înseamnă interesele acestei generații.
Cu siguranță, toate chestiunile acestea, influența social media, Instagram și mai nou TikTok, și-au pus amprenta și nu pot trece neobservate. La fel, dacă te uiți în campaniile marilor case de modă sau la casting-uri, la modelele pe care le folosesc. Nu se mai ține cont de vârstă, ceea ce este foarte bine, nu se mai ține cont de greutate, ceea ce este foarte bine, nu se mai ține cont de sex, orientare sexuală și așa mai departe, ceea ce este foarte bine. Atunci, sigur că și feminitatea s-a transformat cu aceste lucruri.”