Cum oprești varza murată să nu facă floare. Ce să adaugi în butoi, trucuri de aur pentru un rezultat perfect

De ce trebuie să țineți cont
Cum oprești varza murată să nu facă floare. Ce să adaugi în butoi, trucuri de aur pentru un rezultat perfect

Varza murată este fără îndoială vedeta sezonului rece, iar pentru a te bucura cât mai mult de acesta trebuie să folosiți trucuri prin care să nu facă floare. Secretul îl reprezintă un ingredient simplu, care este la îndemâna oricui. trează varza murată în timpul iernii, fără a face floare? Secretul îl reprezintă un ingredient simplu și la îndemâna tuturor.

Cum oprești varza murată să nu facă floare

Varza murată este un aliment extrem de apreciat de români, mai ales că din ea se prepară delicioase sărmăluțe. Pentru a băga varză la butoi, gospodinele nu au nevoie de multe ingrediente, dar procesul se dovedește a fi o adevărată provocare.

Totuși, pentru a obține o varză delicioasă, trebuie să aplicați diferite trucuri cunoscute doar de gospodinele adevărate. Ele folosesc mai multe trucuri pentru a împiedica ca varza să nu mai facă floare. Se întâmplă de multe ori ca aceasta să facă floare, dar nu vă faceți griji, există metode prin care puteți împiedica acest lucru.

La scurt timp după ce varza este pusă la murat în butoi, aceasta începe să prindă floare. Din fericire, gospodinele iscusite știu remedii prin care pot salva situația.

Citește și: Cum se așază varza în butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman pentru a obține o varză murată perfectă

Folosiți aspirină pisată

Așadar, dacă vreți ca varza să nu facă floare, cea care apare deasupra saramurii în care stă scufundată varza pusă la murat, puteți folosi aspirină. Tot ce trebuie să faceți este să pisați câteva pastile de aspirină și să le aruncați în butoi. În acest fel, varza nu va prinde deloc floare și se va păstra în stare perfectă.

O altă soluție foarte des folosită de gospodine este punerea a câteva bucăți de hrean deasupra verzelor. Astfel, varza nu va prinde floare.

Un alt secret pe care este bine să-l urmați atunci când depozitezi butoaiele cu varză murată este temperatură din cămară. Este bine ca temperatura să nu depășească niciodată 10 C, în caz contrar, varza va fermenta excesiv și va prinde floare.

Citește și Ce să adaugi în oala cu sarmale pentru o aromă inedită. Rețeta delicioasă cu care îți vei cuceri toți invitații

Trucuri pentru a pune varza la murat

Varza trebuie lăsată afară vreo 15 zile , s-o bată bruma, s-o frăgezească. Butoiul se opăreşte şi se lasă o zi cu apă şi var nestins, 1 kg, să se cureţe . Se spală iar, în câteva ape, neapărat clocotite.

Neapărat, pe fundul butoiului se presară mai întâi un strat de sare, foi de varză, ceva cimbru, mărar, boabe de porumb şi câteva felii de gutui.

Căpăţânile de varză se curăţă de foi şi se şi scobesc înăuntru, apoi se îndeasă bine, cu coceanul în sus. Se presară sare pe fiecare varză, se mai potrivesc rădăcini de hrean, mărar, porumb şi cimbru, piper, felii tari de gutuie şi se pun alte verze, tot aşa, strat după strat, până se umple butoiul.

La final, deasupra, se pune sare și se acoperă varza cu o greutate. Se pune capacul și se lasă câteva zile.  După o săptămână se face prima pritoceală: se goleşte butoiul pe la cep, se vântură zeama, turnându-se iar în butoi, pe deasupra.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *