Cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult de 4 zile. Ce trebuie să faci înainte de a le pune în frigider

Păstrarea căpșunelor mai multe zile la frigider poate fi o adevărată bătaie de cap. Mai ales dacă sunt coapte bine, se vor strica repede. Dar există soluții.
Cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult de 4 zile. Ce trebuie să faci înainte de a le pune în frigider

Este sezonul căpșunelor și al cireșelor, primele fructe care apar în fiecare an. Deși acum găsim fructe proaspete tot anul, oricât am încerca, nu putem ignora gustul fad al acestora, când sunt cultivate în afara sezonului lor, în sere și în condiții create artificial. Însă atunci când vorbim despre căpșunele de sezon ne confruntăm adesea cu o altă problemă. Cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult de 4 zile, având în vedere că nu rezistă mult în frigider. Dacă nu sunt consumate imediat, mai mult de două zile nu vor trece până când vor începe să dea semne de mucegai.

Cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult de 4 zile

Există unele mici trucuri care ne învață cum să păstrăm fructele savuroase mai mult de două zile. Ba chiar unele trucuri, pentru cei mai curajoși, ne pot salva fructele pentru mai mult de patru zile.

Unul dintre micile trucuri spune că, imediat după ce ai ajuns acasă cu fructele savuroase și coapte, dacă nu le consumi atunci, să le păstrezi în frigider, fără a le spăla. Odată ce le-ai udat, bacteriile se vor dezvolta mai repede pe suprafața lor în condiții de umezeală și se vor strica mai repede.

Așadar, dacă nu le consumi imediat, nu le spăla. Vor rezista până la două zile fără probleme. Pune-le la frigider într-o caserolă așa cum le-ai cumpărat și spală-le doar înainte de a le consuma.

Un alt truc vine din partea chimistului american Harold McGee. El este autorul cărții ”On food and cooking: the Science and Lore of the Kitchen”. Acesta spune că trucul lui poate prelungi viața căpșunelor în frigider pentru câteva zile în plus, indiferent cât de coapte ar fi.

Chimistul susține că apa clocotită este secretul său pentru prelungirea vieții căpșunelor proaspete și coapte. El spune că vor putea fi păstrate astfel în frigider patru zile fără probleme.

Ce ai de făcut:

Pune apa la fiert. Când începe să facă bule, oprește focul. Trebuie doar să fie foarte fierbinte, nu să clocotească. Pune căpșunele într-o strecurătoare și dă-le mai întâi printr-un jet de apă rece. Apoi scufundă-le în apa fierbinte pentru 20 de secunde. Acum poți scoate căpșunele pe un șervețel de hârtie și lasă-le să se usuce puțin. După asta poți să le pui într-o caserolă, la frigider.

Potrivi chimistului, apa fierbinte va distruge bacteriile de pe suprafața fructelor, acestea fiind responsabile de apariția mucegaiului și de grăbirea procesului de fermentație care distruge fructele, scrie libertateapentrufemei.ro. Iată, așadar, cum păstrezi căpșunele proaspete mai mult de 4 zile, păstrându-și aroma și savoarea.Trucul este util atunci când ai cumpărat mai multe căpșune și nu ai timp să te ocupi de ele imediat.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *