Lămâile, cu aroma și prospețimea lor distincte, sunt esențiale în bucătărie și adaugă o notă răcoritoare în numeroase rețete. Dar ce facem când avem o cantitate mai mare de lămâi și dorim să le păstrăm proaspete pentru a le folosi în tot parcursul anului? În articolul nostru îți vom arăta mai multe trucuri simple și ingenioase care te vor ajuta să te bucuri de citrice proaspete timp de câteva luni.
Temperatura ideală
Dacă ai crezut că cel mai bine este să păstrezi lămâile la frigider, s-ar putea să te înșeli, întrucât temperatura ideală pentru a păstra aceste citrice variază între 10 și 13 grade, cu suficientă umiditate, adică între 85 și 90%, în timp ce frigiderul are o temperatură de 4 până la 5 grade, cu o umiditate de 60%. Dar păstrarea lor în vasul cu fructe poate face ca lămâile tale să se usuce și să țină până la două-trei zile proaspete, așa că se folosește frigiderul, dar având grijă de modul în care sunt ambalate.
Pungi alimentare și hârtie absorbantă
Spală foarte bine lămâile, lasă-le să se usuce, învelește-le în șervețelul absorbant, apoi pune-le într-o pungă alimentară. Îndepărtează bine aerul și închide punga alimentară cu o clemă de bucătărie și depozitează lămâile în partea de jos a frigiderului. Scoate lămâile pe măsură ce le folosești și vor rezista proaspete până la patru săptămâni.
Pentru a păstra feliile de lămâie deja tăiate, pune puțină apă rece într-un borcan și așază feliile de lămâie cu pulpa în jos, în apă. Depozitează borcanul la frigider, feliile de lămâie vor rezista, astfel, câteva săptămâni.
O altă variantă de a beneficia cât mai mult timp de aceste fructe minunate este congelarea. Acest lucru îl poți face în două moduri:
Vezi și De ce să pui lămâie în cafea. Trucul e bestial, trebuie să-l știi
Iată o rețetă de limonadă delicioasă:
Cum se prepară:
Vezi și De ce să pui o felie de lămâie lângă pat, înainte de culcare. Trucul inedit cu efecte uimitoare