Cum poți deveni manichiuristă și care sunt cele trei reguli de bază care te vor ajuta în acest demers. Ca să devii manichiuristă, trebuie să ai puțin talent, răbdare și să îți placă să faci asta cât e ziua de lungă uneori. Nu e ceva complicat, mai ales că vorbim despre câteva reguli esențiale, pe care să le folosiți de fiecare dată.
Fie că o faci într-un salon de frumusețe, fie că alegi să o faci în propria locuință, într-un spațiu amenajat, această meserie este una dintre cele care necesită răbdare și atenție.
Dacă vrei să îți schimbi locul de muncă și să faci ceea ce îți place, trebuie să știi că nu e niciodată târziu pentru asta. Un job la care poți să îți faci programul după bunul tău plac este acela de manichiuristă. Iată ce trebuie să faci atunci când te-ai decis că vrei să devii manichiuristă:
Chiar dacă de cele mai multe ori cursurile sunt costisitoare, este nevoie să vă dezvoltați cunoștințele și capacitățile. Drept urmare, acest curs trebuie neapărat urmat.
Un aspect important este să te informezi în legătură cu aceste cursuri. Cu siguranță pe internet vei găsi o persoană specializată care să te îndrume și formeze. În același timp, dacă ai o diplomă, vei fi mult mai recunoscută și te va ajuta să ai mai multe cliente. Nu ezita să faci acest pas important, care îți poate aduce satisfacție sufletească, dar și materială.
Nu folosi orice produs, doar pentru că este mai ieftin decât altul. Trebuie să știi că produsele de calitate folosite, vor fi un avantaj și pentru clienții tăi.
Produsele de proastă calitate nu își fac treaba cum ar trebui, nu au o durată atât de lungă și, mai ales în domeniul make up, unghii, se observă când acestea nu sunt profesionale. Pentru a obține produse de calitate, este bine să te informezi la câteva persoane cu experiență în domeniu. Înainte de a te apuca de această activitate, asigură-te că ai luat cea mai bună decizie în privința produselor folosite.
Dacă vreți să vă perfecționați în acest domeniu, trebuie să știc că un curs costă între 500 și 700 de lei pe lună. Evident, că suma diferă de la un salon la altul, în funcție de cum decide conducerea acestuia. Cursurile pentru manichiură se pot face la recomandarea centrelor în care vreți să lucrați. De altfel, multe dintre saloane oferă șansa celor care lucrează în firmă, să urmeze cursuri pentru perfecționare chiar acolo. În acest fel, jobul vostru este asigurat, în cazul în care vreți să rămâneți după terminarea cursului.
Echipamentul unei manichiuriste este extrem de important. În cazul în care lucrezi într-un salon sau vrei să închiriezi un spațiu în care să își desfășori activitatea, e nevoie de un echipament bun. Deci, trebuie să dispui de tot echipamentul necesar unei manichiuriste. Un kit pentru manichiură cu toate cele necesare costă între 300 de lei și 700 de lei.
În momentul în care începi să lucrezi propriu zis și să ai cliente, nu ai cum fără toate ustensilele și instrumentele necesare. Printre acestea se enumeră pile, forfecuțe, întreaga aparatură pentru manichiură permanentă sau semipermanentă cu gel, șabloane, pensule, freze, buffer, instrumentul pentru împins cuticule. Pe lângă acestea, nuanțele și tipurile diferite de oje, sclipici, pietricele și modele, sunt încă un must.
Meseria de manichiuristă a fost bine plătit în ultimii ani și cu siguranță, toate manichiuristele pe care le cunoști sau de care ai auzit de la prietenele tale au un program full. Evident, și partea financiară este bună, așa că nu ezita să faci ceea ce îți place.