Există momente în care gătitul durează ceva mai mult din cauza ingredientelor folosite și a specificațiilor pe care acestea le au înainte de utilizare. De aceea, vei vedea mai jos trucul oalei inversate, cum să decongelezi decongela carnea în 5 minute.
În timp ce multe dintre aceste alimente nu au instrucțiuni explicite, când vine vorba de carne, cea mai frecventă este aceea că aceasta trebuie decongelată înainte de a putea fi preparată.
Există o serie de modalități practice de a face acest lucru, însă poate dura destul de mult timp. Așadar, pentru a te scuti de timpul lung de așteptare, iată cel mai bun truc pentru a dezgheța carnea în doar 5 minute.
Ai avea nevoie de:
Carnea pe care vrei să o decongelezi trebuie pusă într-o pungă ermetică.
Apoi, așează unul dintre vasele cu capul în jos în chiuvetă și pune la bază carnea aflată deja în pungă.
Ar trebui să așezi și celălalt vas, dar acesta trebuie să aibă apă fierbinte în el.
Cea de-a doua oală va folosi presiunea și căldura, ceea ce va dezgheța carnea în 5 minute.
Acesta este un truc simplu cu obiecte pe care le ai la îndemână, dar dacă nu ai vase la dispoziție, poți face următoarele: Cu carnea într-o pungă ermetică, pune-o într-un recipient de plastic cu apă fierbinte și în 10 minute, carnea va fi gata de utilizare. După cum vezi, aceasta este o acțiune care îți va ușura mult sarcina de a găti, așa că încearc-o acasă, poți fi siguri că îți va plăcea rezultatul.
Vezi și – Ce se întâmplă dacă gătești puiul congelat. Experții atrag atenția, este important să știi asta
Pare foarte simplu și rapid să dezgheți carnea la cuptorul cu microunde, însă nu este deloc indicat să procedezi așa. Experții în domeniu spun că decongelarea cărnii, fie ea roșie sau albă, este un factor de risc. Bacteriile încep să se reproducă rapid. De asemenea carnea poate pierde din umiditate și poate deveni uscată sau lipsită de gust atunci când este gătită. Așadar, dezghețarea la cuptorul cu microunde poate avea efecte negative asupra gătitului și chiar asupra sănătății tale.
Sfatul specialiștilor este să dezgheți carnea în frigider cu o zi înainte. Dacă o lași nerefrigerată prea mult timp poate duce la contaminare bacteriană și la o deteriorare rapidă.