În zilele de Paște oamenii consumă ouă roșii, cozonac și alte prpearate tradiționale. Puțini știu însă că ar putea refolosi cojile de ouă și ar fi bine să nu le arunce. Acestea sunt de mare ajutor în grădină.
Multe gospodine aruncă cojile de la ouăle roșii fără să știe că le pot refolosi. Chiar dacă par inutile, acestea sunt de mare ajutor în grădină. Efectele lor sunt magice asupra unor situații pentru care poate până acum nu găseai salvare.
Primăvara persoane care au o grădină o pregătesc de zor, de la curățare, la săparea pământului și plantarea florilor până la diferite tratamente pentru plante. Una dintre cele mai mari probleme este reprezentată de insecte și gândaci. O soluție bună sunt soluțiile destinate acestei probleme, însă riști să cheltui o mulțime de bani și sunt și foarte toxice.
Poți folosi însă cojile, iar insectele și gândacii vor sta departe de grădina ta. Cojile de ouă sunt foarte eficiente în aceste situații și nu doar cele de la ouăle roșii. Așa că de fiecare dată când consumi ouă adu-ți aminte de această soluție și nu arunca cojile.
Zdrobește foarte bine cojile de ouă, apoi pune-le pe pământ, în grădină. Acestea vor intra în sol. Ele își vor face treaba ulterior. De asemenea, cojile de ouă pot fi și o sursă de hrană pentru arici. Dacă îți dorești să îi ai aproape de casa ta, tot ce trebuie să faci este să le lași câteva coji de ouă afară într-un loc accesibil pentru ei, iar aricii se vor servi singuri.
Citește și – Ce înseamnă ouă de categoria 0, 1, 2 sau 3. Cum descifrezi codurile, de fapt
Specialiștii recomandă păstrarea ouălor fierte la frigider. Acest lucru ajută la încetinirea creșterii bacteriilor, deoarece bacteriile potențial periculoase cresc mai încet la temperaturi sub 4°C. Este indicat ca la doar două ore de când ouăle au fost fierte, acestea trebuie băgate în frigider. Ouăle fierte tari, decojite sau nedecojite, pot fi păstrate în siguranță la frigider timp de aproximativ 1 săptămână.
Ouăle fierte tari curățate nu trebuie lăsate la temperatura camerei și trebuie refrigerate cât mai repede posibil. Așadar, ideal ar fi ca ouă fierte să nu stea prea mult la temperatura camerei.