Cum să corectezi o maioneză tăiată și să o transformi într-un sos perfect și catifelat în doar câteva minute
Cauzele tăierii maionezei pot varia, de la adăugarea prea rapidă a uleiului, la utilizarea ingredientelor la temperaturi diferite sau la amestecarea excesivă a sosului. Cu toate acestea, doar pentru că maioneza s-a tăiat nu înseamnă că nu poate fi remediată.
1. Adăugați un alt gălbenuș
Primul truc, și cel mai ușor, pentru a ne salva maioneza este să adăugăm un alt gălbenuș în sos și să amestecăm totul din nou. Aroma va fi mai intensă decât de obicei, așa că în timpul procesului de batere putem adăuga și puțină lămâie pentru a înmuia rezultatul. In acest fel, amestecul se va lega perfect si te vei putea bucura de acest sos.
2. Adăugați un ou întreg
O altă modalitate de a repara maioneza, și poate cea mai cunoscută în rândul gospodinelor, este să adăugați un ou întreg la amestecul tăiat. După aceea, trebuie să continuați să bateți până se emulsionează sosul. Este important să țineți cont că veți obține o cantitate mai mare de maioneză și este posibil să nu o consumați pe toată. Din acest motiv, este bine să știți că maioneza se poate păstra la frigider maxim două zile.
Vezi și Câtă maioneză se pune de fapt în salata de vinete. Multe persoane fac greșeală
3. Adăugați puțin muștar
Muștarul conține și acid citric, care acționează ca un agent emulsionant. Se adaugă puțin muștar în maioneza tăiată și se amestecă bine până se încorporează.
4. Adăugați apă rece sau zeamă de lămâie
Adăugați apă rece sau zeamă de lămâie și amestecați rapid. După câteva secunde, maioneza se va lega la loc și va fi la fel de fină ca la început.
5. Adăugați apă fierbinte
Apa fierbinte este un mare aliat al maionezei atunci când vrem să o reparăm. Dacă maioneza s-a tăiat și dorim ca gălbenușurile să emulsioneze bine cu uleiul, nu trebuie decât să adăugam două lingurițe de apă clocotită .
Sfaturi utile când prepari maioneză
- Deși mixerele electrice și roboții de bucătărie îți scurtează din timp când prepari maioneza de casă, un simplu tel sau o lingură de lemn, funcționează la fel de bine si ai mai mult control.
- În general, raportul este de un gălbenuș de ou pentru 150 mililitri de ulei, plus o linguriță de muștar sau două linguri de zeamă de lămâie
- Dacă folosești oțet în loc de suc de lămâie, asigură-te ca este un oțet de bună calitate, de preferință oțet de vin alb. Acest lucru va da o aromă mai delicată maionezei.
- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, așa că scoate ouăle cu cel puțin treizeci de minute înainte de a le folosi.
- Pentru o maioneză densă, folosește mai degrabă gălbenușurile de ou decât oul întreg.