Cum poți să cureți rapid sertarele mașinii de spălat. Trucuri simple și eficiente de mare ajutor

Fie că te confrunți cu acumularea de praf sau faci întreținere generală, ghidul nostru te va ajuta să afli cum să cureți mașina de spălat rufe.
Cum poți să cureți rapid sertarele mașinii de spălat. Trucuri simple și eficiente de mare ajutor

Mașina de spălat rufe este un aparat de bază în majoritatea gospodăriilor. Dar, deși ne bazăm pe ea săptămânal sau chiar zilnic pentru a ne păstra hainele curate, uităm adesea că, din când în când, mașina în sine are nevoie de o verificare. Iar unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont dacă vrem să avem atât mașina de spălat curată și funcțională, cât și hainele curate îl reprezintă curățarea sertarelor aparatului. Iată, așadar, cum poți să cureți rapid sertarele mașinii de spălat.

Cum poți să cureți rapid sertarele mașinii de spălat

Din fericire, curățarea sertarelor mașinii de spălat este o sarcină relativ rapidă și simplă. O spălare corespunzătoare cu săpun o dată pe lună ar trebui să fie suficientă pentru a le menține igienice și funcționale. Cu toate acestea, fiți pregătit să apelați la soluții din comerț dacă vă confruntați cu mucegai sau calcar.

În rândurile ce urmează vă vom prezenta un ghid practic de curățare a sertarelor mașinii de spălat.

De ce trebuie să îmi curăț sertarele mașinii de spălat?

Sertarele unei mașini de spălat au compartimente pentru detergent și balsam. În timpul unei spălări, apa intră în sertare și împrăștie produsele în tambur.

Cu toate acestea, ocazional, o parte din detergent rămâne în urmă și se poate acumula în sertare. Cu excepția cazului în care aveți un model cu autocurățare, neglijarea sertarelor mașinii poate duce la blocaje, scurgeri, mucegai și mirosuri neplăcute.

De ce am nevoie?

Curățarea sertarelor mașinii de spălat nu ar trebui să fie o sarcină dificilă sau costisitoare. De fapt, cu siguranță aveți deja acasă majoritatea lucrurilor care vă trebuie. De obicei, tot ce este nevoie este puțină apă cu săpun, un burete și o periuță de dinți sau o altă perie mică.

Cu toate acestea, dacă sertarele au mucegai sau calcar semnificativ, va trebui să folosiți și un detergent dedicat pentru mașina de spălat sau oțet.

Cum se îndepărtează sertarele?

Înainte de orice, asigurați-vă că mașina de spălat este oprită. De obicei, va exista un buton sau o pârghie, pe care va trebui să o țineți apăsată în timp ce scoateți sertarul.

Mecanismele variază în funcție de aparatul pe care îl aveți, așa că verificați instrucțiunile producătorului dacă nu sunteți siguri.

Dacă sertarul nu se mișcă, verificați dacă există acumulări de detergent care împiedică scoaterea acestuia și rezolvați-le mai întâi cu apă caldă și săpun. Dacă sertarul mașinii are elemente și compartimente detașabile, scoateți-le complet și spălați-le individual.

Cum se curăță sertarele?

În primul rând, dacă sertarele sunt potrivite pentru înmuiere, lăsați-le într-un lighean sau chiar în chiuvetă cu apă caldă și săpun. Dacă aparatul vostru are sertare care nu trebuie scufundate, spălați-le în schimb cu un burete sub jet de apă. Nu puneți niciodată sertarele în mașina de spălat vase!

După înmuierea și spălarea sertarelor, curățați orice reziduu rămas cu peria mică. Insistați în punctele cheie unde se acumulează bacterii, cum ar fi colțurile și crăpăturile.

Răzuiți depunerile groase cu un obiect mai dur, cum ar fi o spatulă de plastic. Nu uitați să ștergeți carcasa sertarului din mașină și să îndepărtați reziduurile de pe găurile pentru jetul de apă.

În cele din urmă, clătiți și ștergeți sertarul. Asigurați-vă că toate piesele sunt complet uscate și fixate la locul lor înainte de a le readuce în mașină.

Cum scap de calcar și mucegai în sertarele mașinii de spălat?

Este posibil ca sertarele mașinii tale de spălat să aibă mucegai sau depuneri de calcar care necesită o frecare suplimentară pentru a fi îndepărtate.

Astfel, după înmuiere și o frecare inițială, va trebui să aplici o altă soluție. În general, dacă acumularea din sertare este semnificativă și nu aveții timp pentru mai multe aplicări de oțet, puteți opta pentru produse de curățare cumpărate din magazin. Există o gamă largă de produse de curățare a mașinilor de spălat concepute pentru a aborda aceste probleme specifice.

Dacă, însă, doriți să folosiți o soluție naturală, puteți dilua o ceașcă de oțet alb cu aceeași cantitate de apă și să lăsați lichidul pe zonele afectate timp de 15 până la 30 de minute. Apoi, pur și simplu freacați și clătiți din nou sertarul, repetând acest proces dacă este necesar.

Cum îmi păstrez sertarele mașinii de spălat în stare bună?

Pentru ca sertarele mașinii de spălat să rămână mereu impecabile și eficiente, este esnțial să respectați anumite reguli, după cum urmează:

  • Evitați să folosiți prea mult detergent.
  • Verificați care este cantitatea necesară în funcție de specificațiile aparatului, de instrucțiunile produsului și de cât de grea și de murdară este încărcătura de spălare.
  • Dacă folosiți detergent pudră, păstrați-l uscat și fără cocoloașe, depozitându-l într-un recipient ermetic, într-un loc răcoros și uscat.
  • Goliți și uscați sertarele mașinii după ce ați folosit mașina de spălat rufe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *