Cum poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă. Metoda eficientă

Trucul inedit prin care poate fi îndepărtată ușor coaja de nucă.
Cum poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă. Metoda eficientă

Consumul regulat de nuci aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea conțin vitamine și minerale care contribuie la creșterea nivelului de energie, stimularea memoriei și combaterea stresului. Însă de multe ori oamenii evită să le consume din cauza modului complicat de curățare. Există însă un truc foarte eficient care te va ajuta să îndepărtezi coaja nucii foarte ușor.

Cum poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă

Deși sunt fructe care pot fi găsite cu ușurință , adesea nucile sunt evitate de oameni tocmai pentru că, pentru a ajunge la miezul comestibil, trebuie îndepărtată coaja, ceea ce reprezintă un proces destul de minuțios pentru care este nevoie de răbdare. Acest truc te va ajuta însă să scapi de coaja nucii de îndată.

Tot ce trebuie să faci este să prepari o saramură. Pentru asta ai nevoie să dizolvi două linguri de sare într-un litru de apă. Ulterior nu îți rămâne de făcut decât să pui nucile în recipientul în care ai preparat saramura. Lasă-le acolo cel puțin jumătate de oră, iar mai apoi scoate nucile și șterge-le cu o cârpă uscată. Acum, nuca poate fi despicată cu un cuțit obișnuit. Astfel, miezul fructului nu va fi afectat.

Bonus! Rețetă de tartă toffe cu nucă

Nucile sunt un aliment care poate fi consumat atât ca atare, cât și în diferite rețete, de la salate și până la prăjituri. Astăzi îți vom prezenta un desert absolut delicios: tartă toffe cu nucă.

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pentru blatul de tartă: 2 căni de făină integrală, 3 linguri de zahăr, 3/4 cană de unt rece, 2 gălbenușuri mari bătute cu furculița, 1/4 cană lapte rece
  • Pentru umplutură: 1 cană de zahăr, 1 cană și jumătate de frișcă, 1/2 linguriță de scorțișoară, un praf de sare, 2 căni de nuci tocate grosier

Mod de preparare:

Se pune făina într-un bol mare, peste care se taie cuburi de unt. Amestecul se frământă până când arată ca niște firimituri. Încorporează apoi gălbenușurile bătute și laptele.

Cu mâinile date prin făină, ia aluatul și apasă-l pe fundul și pe marginile unei tăvi de tartă. Peste aluat se pune o foaie de copt, iar peste foaia de copt o greutate specială pentru copt blatul de tartă. Dacă nu ai la îndemână așa ceva, poți folosi și boabe de orez pe care le vei pune astfel încât să apese bine foaia.

Ulterior, tava poate fi pusă la cuptor și lăsată să se coacă aproximativ 190 de grade Celsius, până când marginile capătă o culoare puțin aurie. Când s-a terminat timpul de copt, îndepărtează foaia de copt și orezul de pe blatul de tartă.

În timp ce blatul se află în cuptor, pune într-o tigaie zahărul, smântâna, scorțișoara și sarea și pune pe foc mediu, amestecând încontinuu. Când începe să fiarbă, oprește focul, pune în tigaie și nucile și amestecă. Toarnă apoi umplutura peste blat și pune tarta la cuptor pentru 25 de minute.

După ce scoți tarta din cuptor așeaz-o pe un tocător sau pe un suport special de răcit prăjiturile. Tarta poate fi  păstrată la frigider timp de mai multe zile.

Cei care consideră că este prea mult zahăr, pot reduce din catitate. De asemenea, cei cărora nu le place scorțișoara, o pot scoate din rețetă.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *