Cartofii sunt printre cele mai consumate alimente din lume, iar din aceștia se pot face o grămadă de rețete, pentru toate gusturile. În plus, cartofii se gătesc relativ rapid și pot fi savurați alături de alte mâncăruri delicioase. Astăzi, însă, vă propunem o rețetă gustoasă de cartofi copți la microunde. Iată cum îi puteți pregăti!
Cartofii au puține calorii, așa că pot fi consumați oricând! Indiferent ca ii consumi ca garnitura sau ca fel principal, acest aliment este mereu o variantă gustoasă și rapidă. Se știe că mâncarea făcută în casă este mult mai delicioasă și gustoasă, așa că vă arătăm o rețetă cu cartofi, care se prepară extrem de simplu. Dacă nu aveți timp de gătit, puteți încerca rețeta de cartofi copți la microunde.
Prima dată se spală cartofii foarte bine cu un burete de sârmă, pentru a elimina toată mizeria. Apoi înfingeți o furculiță în cartof, în 3-4 locuri, și pune-l într-o farfurie termorezistentă.
Cartoful se introduce la cuptor, la intensitate maximă, timp de 5 minute. Se scoate și se întoarce pe partea cealaltă pentru încă alte cinci minute. Timpul de coacere poate să varieze și-n funcție de cuptorul cu microunde pe care îl aveți. De aceea, este posibil să fie nevoie să-l lăsați mai mult sau mai puțin. Important este ca acesta să fie făcut pe ambele părți.
După ce l-ați scos de la microunde, taie cartoful pe jumătate, infige furculita in miez si apoi pune unt, sare si piper, dupa gust, si cascaval ras pe fiecare bucata. Bagă cartoful iar în microunde, dar doar pentru maxim 2 minute, până când se topește complet cașcavalul.
Cartoful se servește cald, cu brânză rasă pe deasupra, iar pentru un plus de savoare, puteți adăuga și câteva fire de ceapă sau pătrunjel.
Citește și: Ce să presari la final peste piure, cât încă e fierbinte. Aceste două ingrediente schimbă tot gustul