Nimic nu se compară cu o friptură fragedă și suculentă, gătită lent, la cuptor. Pentru a obține de fiecare dată cel mai bun rezultat, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Marinarea este esențială pentru ca rezultatul să fie fraged la interior și crocant la exterior, însă nu este nevoie să o lași ore întregi la marinat pentru a obține un preparat delicios. Iată cum poți să frăgezești friptura repede și care sunt ingredientele de care ai nevoie!
O porție delicioasă de friptură trebuie să respecte câteva criterii. Să fie fragedă, suculentă, să aibă o crustă crocantă, însă fără să fie uscată. Pentru a obține rezultatul dorit, este importantă atât modalitatea de gătire, cât și pregătirea cărnii, înainte de a fi pusă la cuptor, pe grătar sau în tigaie.
Dacă nu ai timp să marinezi carnea, poți înlocui acest proces cu un ingredient la îndemână. Presară bicarbonat de sodiu pe bucățile de carne înainte de a le găti și lasă-le așa 20-30 de minute. Clătește apoi cu un jet de apă rece pentru a îndepărta bicarbonatul, condimentează carnea și gătește-o.
În funcție de tipul de carne și de modalitatea în care o gătești, poți pregăti o marinadă diferită. Singurul criteriu pe care trebuie să îl respecți este că marinada are nevoie de un element acid.
Carnea de pui și cea de curcan pot fi frăgezite cu ajutorul iaurtului. O marinadă compusă din iaurt, usturoi și condimentele preferate poate face carnea de pasăre foarte fragedă și aromată. Dacă nu îți place iaurtul, poți adăuga zeamă de lămâie.
Citește și: Cea mai fragedă friptură de porc la cuptor. Trucuri de la cei mai iscusiți bucătari
Carnea de porc și cea de vită pot fi frăgezite cu ajutorul vinului. Adaugă un pahar de vin alb sec în tava de friptură, pentru a găti cea mai suculentă și mai fragedă friptură de vită sau de porc.
Citește și: Sosuri pentru friptura de pui. 3 idei de rețete