Cum poți să frăgezești friptura repede. Ce trebuie să adaugi neapărat în tavă. Așa va ieși super gustoasă

Ingredientul care îți garantează un rezultat delicios

Scris de: Daoud Andra

07 Jan. 2024

Cum poți să frăgezești friptura repede. Ce trebuie să adaugi neapărat în tavă. Așa va ieși super gustoasă

Nimic nu se compară cu o friptură fragedă și suculentă, gătită lent, la cuptor. Pentru a obține de fiecare dată cel mai bun rezultat, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Marinarea este esențială pentru ca rezultatul să fie fraged la interior și crocant la exterior, însă nu este nevoie să o lași ore întregi la marinat pentru a obține un preparat delicios. Iată cum poți să frăgezești friptura repede și care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Ingredientul care te ajută să frăgezești friptura

O porție delicioasă de friptură trebuie să respecte câteva criterii. Să fie fragedă, suculentă, să aibă o crustă crocantă, însă fără să fie uscată. Pentru a obține rezultatul dorit, este importantă atât modalitatea de gătire, cât și pregătirea cărnii, înainte de a fi pusă la cuptor, pe grătar sau în tigaie.

Citește și: Cum faci cea mai fragedă friptură de porc la cuptor. Ce trebuie să adaugi de fapt în ea. Trucuri pentru a ieși suculentă și gustoasă

Dacă nu ai timp să marinezi carnea, poți înlocui acest proces cu un ingredient la îndemână. Presară bicarbonat de sodiu pe bucățile de carne înainte de a le găti și lasă-le așa 20-30 de minute. Clătește apoi cu un jet de apă rece pentru a îndepărta bicarbonatul, condimentează carnea și gătește-o.

Cât timp se păstrează friptura de porc în frigider
Friptură la cuptor

Cu ce să marinezi carnea, pentru a fi fragedă

În funcție de tipul de carne și de modalitatea în care o gătești, poți pregăti o marinadă diferită. Singurul criteriu pe care trebuie să îl respecți este că marinada are nevoie de un element acid.

Carnea de pui și cea de curcan pot fi frăgezite cu ajutorul iaurtului. O marinadă compusă din iaurt, usturoi și condimentele preferate poate face carnea de pasăre foarte fragedă și aromată. Dacă nu îți place iaurtul, poți adăuga zeamă de lămâie.

Citește și: Cea mai fragedă friptură de porc la cuptor. Trucuri de la cei mai iscusiți bucătari

Carnea de porc și cea de vită pot fi frăgezite cu ajutorul vinului. Adaugă un pahar de vin alb sec în tava de friptură, pentru a găti cea mai suculentă și mai fragedă friptură de vită sau de porc.

Alte trucuri pentru o friptură ca la restaurant

  • Scoate bucata de carne din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o găti. Aceasta trebuie să fie la temperatura camerei atunci când o pui pe grătar, pe aragaz sau în cuptor.

Citește și: Sosuri pentru friptura de pui. 3 idei de rețete

  • Gătește carnea mai întâi în tigaie, la foc mare, pentru a-i da crustă. Pune-o apoi în tavă, cu vin și condimente, acoperă cu folie de aluminiu și pune-o la cuptor, la foc mic, pentru a se găti lent. În acest fel, va fi fragedă și suculentă.
  •  Dă la o parte folia în ultima jumătate de oră, pentru ca bucata de carne să se rumenească la exterior. Când friptura este gata, las-o să se răcorească puțin, după care o poți tăia și savura.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *