Dulapurile și sertarele din bucătărie în care depozitezi cereale, făină, orez sau condimente pot fi o sursă de atracție pentru insecte. De multe ori se întâmplă să descoperi că aceste locuri sunt invadate de gărgărițe, chiar dacă recipientele în care păstrezi alimentele sunt închise. Cum poți să scapi de gărgărițele de bucătărie și cu ce le poți ține la distanță.
Pachetele de făină, mălai, pesmet, griș, pungile cu paste sau cu cereale pot atrage gărgărițele dacă sunt depozitate în condiții neconforme sau sunt deschise de multă vreme. De multe ori, se poate întâmpla să constatăm că există deja acele mici insecte chiar și în pachetele cu cereale care au fost sigilate.
Acestea nu mai pot fi folosite, iar odată intrate într-un dulap sau într-un sertar, gărgărițele se înmulțesc și invadează toate alimentele depozitate acolo. Din fericire, există câteva trucuri care te ajută să scapi definitiv de această problemă. Toate sunt la îndemână, iar dacă le combini, le sporești eficiența.
După ce ai desfăcut un pachet de făină, mălai sau orice tip de cereale, transferă conținutul într-un recipient care se închide ermetic. Poate fi o caserolă, un borcan de sticlă sau o cutie metalică.
Rupe o bucată de folie de aluminiu și mototolește-o până când obții o bilă. Pune-o în recipientele în care ții orez, făină, mălai etc și vei vedea că nu vor mai fi invadate de gărgărițe.
Chibriturile conțin sulf, o substanță care alungă gărgărițele. Pune câte o cutie cu chibrituri în fiecare dulap sau sertar în care păstrezi alimente.
Dacă nu folosești făină sau mălai foarte des, nu cumpăra pachete mari sau chiar baxuri doar pentru că sunt la ofertă. Orientează-te după pungi cu gramaj mai mic, pe care să ai unde să le depozitezi.
Citește și: Ce înseamnă codul 1050 de pe pachetele de făină. E un detaliu important, gospodinele trebuie să știe asta
Atunci când urmează să pleci de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, asigură-te că nu lași pungi cu alimente începute în dulapuri sau sertare. Pune-le pe toate în frigider sau chiar congelator până la întoarcere, pentru a evita riscul apariției insectelor.
Înainte de a pune condimente, cereale sau orice alt tip de alimente în dulapuri și sertare, asigură-te că acestea sunt curate și uscate. Șterge bine locurile respective cu șervețele și soluții de curățare și lasă să se usuce bine înainte de a depozita alimente acolo.