Cum poți să scapi de mirosul de ceapă de pe mâini. Trucuri eficiente cu ingrediente banale din casa ta

Așa scapi de problema mirosului după ce ai gătit

Scris de: Daoud Andra

31 May. 2024

Cum poți să scapi de mirosul de ceapă de pe mâini. Trucuri eficiente cu ingrediente banale din casa ta

Ceapa este una dintre cele mai folosite legume din bucătărie, dar și una dintre cele mai aromate. Atunci când o tăiem, nu doar că ne face să lăcrimăm, dar mirosul ei persistă în bucătărie, pe ustensilele de gătit, dar și pe pielea mâinilor chiar și câteva ore bune. Cum scapi de mirosul de ceapă de pe mâini, atunci când gătești? Poți apela la ingrediente din bucătărie.

Așa elimini mirosul de ceapă de pe mâini

Ceapa este o legumă foarte versatilă, fiind folosită la salate, dar și la majoritatea mâncărurilor gătite, de la ciorbe până la tocănițe. Mirosul și gustul ei puternic se simt în orice preparat, dar și pe ustensilele de gătit și pe mâini, atunci când o tăiem.

Pentru a scăpa de acest miros specific, nu este suficient să te speli cu apă și săpun. Mai ales dacă ai pielea uscată sau crăpături pe degetele de la mâini, va fi dificil să scapi de acest miros. Există însă câteva ingrediente în gospodărie, care te pot ajuta să elimini mirosul în câteva minute.

Vezi și: 7 trucuri pentru a elimina mirosul urât al hainelor. Cum folosești bicarbonatul de sodiu și ce alte ingrediente banale îți pot fi de mare ajutor

Bicarbonat de sodiu și lămâie

Un amestec eficient și puternic, ce poate fi folosit atât pe piele, cât și pentru ustensilele de bucătărie. Freacă bine mâinile cu bicarbonat și zeamă de lămâie, timp de câteva minute, având grijă să eviți zonele unde sunt zgârieturi sau răni, pentru că lămâia poate provoca usturimi. Clătește apoi cu apă din abundență și mirosul a dispărut.

Oțet

Aceste ingredient este cunoscut pentru proprietățile sale de a elimina mirosurile neplăcute, atât de pe țesături, cât și din anumite alimente sau de pe unele ustensile. Pentru a scăpa rapid de mirosul de ceapă sau orice alt miros persistent de alimente, freacă bine mâinile cu oțet, apoi clătește.

Vezi și: Cum îți poți face deodorant de corp cu bicarbonat de sodiu. 3 moduri simple pentru a elimina mirosul neplăcut de la subraț

Zaț de cafea

Acesta poate fi folosit pe post de scrub pentru mâini, având dublu efect. Pe de-o parte, te scapă de mirosul neplăcut, pe de altă parte elimină celulele moarte de pe pielea mâinilor. Poate fi folosit o dată pe săptămână, pentru a menține pielea mâinilor catifelată și moale.

Pastă de dinți

Și aceasta este eficientă pentru a elimina mirosurile neplăcute. Amestecă o linguriță de pastă de dinți cu sare sau cu bicarbonat de sodiu și freacă bine degetele și palmele. Clătește cu apă caldă și vei rămâne cu un miros plăcut și fresh pe mâini.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *