Dacă te deranjează petele întunecate cauzate de hiperpigmentarea pielii tale, un lucru este clar: există mai multe opțiuni pentru a trata această problemă supărătoare.
Ce este mai exact hiperpigmentarea? Această afecțiune face referire la orice zonă de piele care arată mai închisă decât nuanța naturală a pielii, deoarece pigmentul maro melanină este supraprodus. Hiperpigmentarea poate fi observată în petele hepatice și în petele solare, după cum notează medicii dermatologi.
Cănd dorești să tratezi hiperpigmentarea, în primul rând vrei să luminezi petele întunecate. Poți face acest lucru folosind o cremă eficientă de hidratare, fără prescripție medicală. Pentru a fi eficientă, această cremă trebui să conțină ingrediente care beneficiază pielea în mod diferit. În plus față de abordarea problemelor pigmentare, un produs bun va include agenți de hidratare precum glicerina sau acidul hialuronic și poate chiar un retinol pentru a stimula regenerarea celulară. Aceste ingrediente sunt esențiale pentru orice ten cu aspect tânăr și radiant. retinolul sau acidul hialuronic se numără printre ingredientele inactive care permit agenților de strălucire activi să funcționeze mai eficient.
O bună cremă hidratantă poate restabili, de asemenea, bariera de lipide sau de grăsime a pielii. Astfel ajută noile celule ale pielii să rămână sănătoase pe măsură ce ies la suprafață în locul celor vechi.
Oricât de tentant ar fi să storci un punct negru încăpățânat, ar fi bine să îți corectezi cât mai repede acest impuls. Scărpinatul și iritarea acelui punct loc va crește senzația de inflamare care este responsabilă pentru decolorarea pielii. Specialiștii recomandă evitarea pe cât posibil a tendinței de a stoarce coșurile sau punctele negre. Cu cât punctele negre sunt stoarse mai des, cu atât vor arăta mai rău mai târziu.
Unele produse care estompează petele întunecate pot să facă mai mult rău decât bine. Când cumperi un produs care poate estompa petele întunecate, trebuie să îl alegi cu atenție. Unele produse conțin ingrediente care pot fi foarte dăunătoare pielii.
Cercetătorii au găsit în produsele de îngrijire a pielii importate din alte țări creme cu steroizi sau mercur, care nu erau enumerate pe eticheta produsului. Steroizii din aceste creme pot provoca coșuri si erupții cutanate. Dacă aplici pe piele o astfel de cremă o perioadă lungă de timp, steroizii pot face ca pielea să devină subțire și fragilă sau o pot decolora permanent.
Pentru a-ți proteja tenul este bine să cumperi întotdeauna produse cosmetice recomandate de medicul dermatolog.