Cum prepari cel mai bun profiterol la tine acasă. Iese chiar mai gustos ca la cofetărie, toți îți vor cere rețeta - Ego.ro

Cum prepari cel mai bun profiterol la tine acasă. Iese chiar mai gustos ca la cofetărie, toți îți vor cere rețeta

Cum să prepari cea mai bună prăjitură la tine acasă
Cum prepari cel mai bun profiterol la tine acasă. Iese chiar mai gustos ca la cofetărie, toți îți vor cere rețeta

Un desert gustos și rafinat ca prăjitura profiterol nu poate trece neobservat. Îi poți cuceri cu ușurință pe cei din familie sau pe invitații tăi dacă ții cont de câteva lucruri atunci când te apuci să prepari această prăjitură inedită, ce cu siguranță va satisface papilele gustative ale tuturor, indiferent de gusturi.

Nu vei da niciodată greș cu prăjitura profiterol

Gospodinele mereu se întrec în prepararea celor mai inedite preparate, fie ele dulci sau sărate. Când vorbim despre deserturi, rețetele mereu sunt adaptate, personalizate, totul pentru a ieșit cel mai bun preparat care să placă tuturor. Atunci când vrem să facem ceva rapid acasă, dar care să uimească prin rafinament, ideală este prăjitura profiterol. Nu ai nevoie decât de răbdare, imaginație și ingrediente de calitate. Această prăjitură fină, cremoasă și foarte gustoasă poate fi asezonată cu arome inedite, care îi va cuceri negreșit pe musafirii tăi. Prăjitura profiterol poate fi preparată cu ingrediente ce vor conferi preparatului o savoare aparte. Ori cu ananas sau cu mere caramelizate, ce aduc aminte de vremea copilăriei, acest desert îți dă voi să te folosești de imaginația ta.

În cele ce urmează îți vom prezenta rețeta unei prăjituri profiterol preparată cu fructe de pădure și blat de nucă. Pentru aceasta vei avea nevoie de 6 albușuri, 160 g de zahăr și 200 g de nucă măcinată pentru prepararea blatului pufos. Pentru jeleul de fructe de pădure vei folosi 400 g de fructe de pădure proaspete sau congelate, 80 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 100 ml de apă și 40 g de amidon. Pentru crema de vanilie ai nevoie de 6 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 200 ml de lapte, 15 g de gelatină, 250 g de brânză și 400 ml de smântână pentru frișcă.

Mai întâi pregătește foaia de nucă. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește. În compoziție se pune nuca măcinată și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează. Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu hârtie de copt, se pune compoziția de blat, se uniformizează și se pune la copt timp de 20 de minute. Când este gata, se scoate foaia de la cuptor, se lasă la răcit și se taie în două pe verticală.

Secretul celei mai bune prăjituri constă în ingredientele folosite

Între timp pregătește jeleul de fructe de pădure. Se pun la blender fructele, apoi compoziția obținută se pune într-o cratiță în 100 ml de apă și se adaugă zahărul și zahărul vanilat. După ce se amestecă toate ingredientele, compoziția se pune la fiert timp de 5 minute. Separat, se amestecă amidonul cu două linguri de apă rece și se răstoarnă peste jeleul fierbinte. Jeleu de fructe se toarnă peste cele două foi cu nucă și se uniformizează.

Apucă-te de prepararea cremei de vanilie. Gelatina se amestecă în 100 ml de apă și, separat, într-un vas se amestecă gălbenușurile împreună cu zahărul și se dau la foc mic timp de 5 minute. Se adaugă laptele fierbinte și gelatina peste această compoziție și se amestecă foarte bine. Pregătește și smântâna pentru frișcă. Aceasta se mixează foarte bine și se adaugă peste crema de vanilie, apoi se amestecă din nou până când capătă o textură fină și cremoasă. Peste o foaie unsă cu jeleu pune jumătate din crema de vanilie, apoi deasupra pune a doua foaie cu jeleu și restul de cremă. Pune prăjitura la rece timp de câteva ore apoi scoate-o și decoreaz-o cum îți dorești. Cu siguranță această prăjitură va deveni vedeta meselor festive, iar invitații tăi te vor întreba de fiecare dată când urmează desertul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Gabriela Prisăcariu, out de pe cel mai important podium din România! Dani Oțil, reacție fabuloasă
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025. Documentul necesar copiilor care nu au împlinit 6 ani. Când...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ministerul Muncii a publicat ORDINUL prin care se fac plăţile restante. Avem DOCUMENTUL care arată...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Cum a făcut față fiul adoptiv al Luminiței Anghel, la perioada studiilor? "Mă dădea afară...
Zodiac Chinezesc săptămâna 1–6 aprilie 2025: lecții de răbdare și energie intensă
Tyla Uimește la Billboard Women in Music 2025: „Nimeni n-a mai purtat așa ceva!”
A fost jignită și execrabil criticată pentru greutatea ei, dar acum le-a dat șah mat....
Dezvăluiri din culisele Asia Express 2025. Care este echipa de vedete ce a atras antipatia...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Mănânci biscuiți oreo? Cât de sănătoși sunt
Câinele din filmul `The Friend` și-a eclipsat colegii de platou, Naomi Watts și Bill Murray
Cum ar fi fost căsnicia Luminiței Anghel cu Marcel Pușcaș. Fiul adoptiv, David, face dezvăluiri...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *