Cum prepari o pască pufoasă şi gustoasă pentru masa de Paște. Ei bine, rețeta nu este deloc complicată. Însă, trebuie să țineți cont de câteva reguli atunci când vine vorba de modul de preparare. Pasca reprezintă desertul tradițional, nelipsit de pe masa oamenilor în ziua de Paște. Iată ce trebuie să adaugi în drojdie ca să crească aluatul.
Cum prepari o pască pufoasă şi gustoasă, pentru ca rețeta să iasă perfect. Trebuie să se țină cont de câteva reguli esențiale pentru ca aceasta să crească și să aibă un gust deosebit. Pasca tradițională este cea umplută cu brânză și stafide. Trebuie să știți că acest preparat nu este la îndemâna oricui. Asta pentru că majoitatea preferă să o cumpere direct din magazin, decât să o prepare acasă.
Ca și în cazul cozonacului, această prăjitură pascală trebuie să respecte câteva reguli esențiale pentru a crește, a iesi pufoasă și a avea gustul delicios, la fel ca la mama acasa.
Unul dintre secretele aluatului de pască stă în modul în care acesta crește. Asta depinde în primul rând de drojdia pe care o folosiți, pentru a prepara o pască pufoasă și gustoasă. Chiar dacă drojdia are nevoie doar de puțină apă caldă pentru a se activa și a o folosi pentru aluat, există bucătari care recomandă adăugarea unei lingurițe rase de zahăr în acest amestec. Se spune că acest truc face ca aluatul să crească mai mult.
Indicat ar fi să nu folosiți multe gălbenușri la aluat, pentru că acestea nu fac decât să îl îngreuneze. Astfel că, înainte de a da vina pe drojdie pentru aluatul nedospit, trebuie să vă asigurați că nu ați pus prea multe galbenusuri.
Daca vrei ca aluatul să iasă galben, trebuie să frecați gălbenușurile cu un strop de sare, înainte de a le adăuga în compoziție. Gălbenușurile din compoziția aluatului contribuie atât pentru textură si gust, cât și pentru culoarea aurie pe care o capătă pasca, la final.
Umplutura moale se drege cu griș. În cazul în care, după ce ați mestecat brânza de vaci cu zahărul, ouăle și stafidele și constatați că amestecul este prea lichid, adăugați griș. Una sau două linguri de griș va ajuta brânza să nu se reverse în cuptor.
Pentru ca stafidele să nu se adune într-un singur loc, la fundul prăjiturii și să strice aspectul, apelați la un truc sigur. Stafidele se tăvălesc puțin prin faină, înainte de a se adăuga în brânză. Ele se vor împrăștia în toata compozitia si vor arata minunat, atunci când veți tăia pasca pentru familie și prieteni.