Cum recunoști depresia. Când se instalează de fapt. Principalele simptome VIDEO EXCLUSIV

Când trebuie să te îngrijorezi cu privire la stările de tristețe
Cum recunoști depresia. Când se instalează de fapt. Principalele simptome VIDEO EXCLUSIV

Cum recunoști depresia? Când apare și când este necesar să ceri ajutorul specialistului? Psihoterapeutul Andreea Săvulescu a explicat la Ego Life care este diferența între stările de tristețe și depresie și de ce este important ca oamenii să ceară ajutor în astfel de situații.

Cum recunoști depresia. Când se instalează, de fapt

Andreea Săvulescu a explicat în discuția cu Dana Săvuică, la Ego Life, faptul că stările de tristețe ce depășesc șapte zile pot fi trecute în categoria depresie. Psihoterapeutul spune că există stări depresive care au o intensitate mai scurtă, dar această intensitate trebuie urmărită dacă mai crește sau dacă mai scade. În funcție de aceste schimbări o persoană poate decide dacă merge la specialist sau nu.

“Cu toții suntem, inclusiv eu am stările mele de tristețe. Ține de cum este creat creierul și nu putem să ne împotrivim lui. E important să definim puțin această depresie și să facem diferența de stările de tristețe. Există stări depresive care au o intensitate mai scurtă. Tot ce este peste 7 zile putem să includem în categoria depresie. Trebuie să vezi cum se schimbă intensitatea tristeții de la o zi la alta, dacă crește, dacă scade, ca să știi încotro să mergi”, a explicat Andreea Săvulescu.

Ego Life, ediția a 44-a
Ego Life, ediția a 44-a

Care sunt semnele care îți arată că ești o persoană care suferă de depresie

Andreea Săvulescu a dezvăluit câteva seme care îți pot arăta că ești o persoană care suferă de depresie. Primele schimbări care trebuie să te pună pe gânduri ar fi faptul că nu mai vezi plăcere în a face lucrurile care până de curând îți plăceau, dar și oboseala. Specialistul spune că se ajunge la lipsa energiei vitale indiferent cât de mult se odihnește persoana respectivă.

„În primul rând depresia vizează această tristețe, vizează și acest sentiment de lipsă de sens, lipsa plăcerii, nu mai faci lucrurile pe care le făceai înainte cu plăcere. Oboseala cronică este un semn. Uneori te trezești dimineața, poate chiar ai dormit, pentru că uneori în depresie chiar se doarme mai mult, dar nu ai energie să faci ceva. Este lipsa energiei vitale. Când cineva ajunge în cabinet este important ca noi, psihoterapeuții, să fim la energia vitală care i-a adus acolo. Dacă cineva a ajuns la cabinet, înseamnă că are o doză de energie vitală cu care putem să lucrăm. Din păcate sunt oameni care ajung să nu o mai aibă nici pe aceea și nu mai vor soluții”, a mai spus Andreea Săvulescu.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *